Kevesen fizetnének az online tartalmakért

Az internetező amerikaiak többsége általában kevesebb mint öt híroldalról tájékozódik, a webes tartalomért azonban csak nagyon kevesen lennének hajlandóak fizetni is - derült ki a Pew intézet kutatásából.

A Pelikán-ügyirat is elérhető e-könyvként

Megadta magát a korszellemnek, és elektronikus formában is hozzáférhetővé teszi korábbi összes sikerkönyvét John Grisham amerikai regényíró.

Egyre rosszabb a helyzet Csereháton - Videó

Eddig se volt könnyű boldogulni Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, most azonban - a cicsero.

Huszonöt éves a dotkom

Huszonöt évvel ezelőtt született meg az első kereskedelmi tevékenységet jelölő .

Házassági tilalom Kambodzsában

A kambodzsai kormány átmenetileg megtiltotta, hogy állampolgárai dél-korai férfiakkal kössenek házasságot, mert több esetben kiderült, hogy a nőket házasságközvetítőkön keresztül eladták.

 

Interneten keresik a megoldást problémáikra a fiatalok

A 25 év alatti fiatalok közül tízből kilenc az interneten keres megoldást problémáira ahelyett, hogy szüleihez fordulna segítségért - derül ki egy friss brit felmérésből.

A Maximiles piackutató és a Get Connected brit segélyvonal ezerfős mintán készült felméréséből kitűnik, hogy a fiataloknak mindössze egyharmada beszéli meg problémáját édesanyjával, miközben az apákhoz a fiataloknak csupán 20 százaléka fordul segítségért.

A 25 év alattiak elsősorban a barátaikkal beszélik meg problémáikat, a válaszolók 42 százaléka erre a célra a személyes találkozókat részesíti előnyben - olvasható a The Daily Telegraph című brit lap online kiadásában (www.telegraph.co.uk).

A tanulmány szerint több mint fele azoknak a fiataloknak, akik az interneten keresnek megoldást gondjaikra, gyakorlatilag nyugtalanabbak lettek a talált információktól, ráadásul a világhálóhoz fordulóknak mindössze egyötöde ellenőrizte más forrásból is a kapott eredményt.

Andrew McKnight, a segélyvonal felügyelő testületi elnöke szerint a felmérés eredménye alapján szükség van az internetes találatok ellenőrzésére, mert számtalan eset mutatja, hogy a weben elérhető tengernyi információ csak súlyosbítja a fiatalok aggodalmait személyes problémáikkal kapcsolatban.

A brit fiatalok 24 százaléka, azaz csaknem minden negyedik nem tudja, hogy kihez fordulhat segítségért érzelmi vagy társas kapcsolati problémáival. Ez az arány 2006-ban mindössze 10 százalék volt.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.