Digitális unokák

Azt hiszem, nemzedékeket ennyire még semmi sem választott el egymástól, mint most az internet előtti és utáni világ!

A Jobbik uralja a fórumokat és a blogokat

Februárban az összes párt növelni tudta az internetes jelenlétét – állapította meg a Szörcs.

A kiberháború elkezdődött...

A NATO és az Európai Unió hivatalaiban körözött figyelmeztetések szerint jelentősen megszaporodtak a Kínából és az iszlamista terrorista szervezetektől induló, titkos információk megszerzését célzó hackertámadások - írja a The Times.

BarCamp - lendületben a web2

Díjazták a legjobb web2-es innovatív vállalkozást és a főszerkesztőnk elmondta, hogy a minőségi politikai napilapok még hosszú ideig meghatározói lesznek a sajtópiacnak.

Kevesen fizetnének az online tartalmakért

Az internetező amerikaiak többsége általában kevesebb mint öt híroldalról tájékozódik, a webes tartalomért azonban csak nagyon kevesen lennének hajlandóak fizetni is - derült ki a Pew intézet kutatásából.

 

A Pelikán-ügyirat is elérhető e-könyvként

Megadta magát a korszellemnek, és elektronikus formában is hozzáférhetővé teszi korábbi összes sikerkönyvét John Grisham amerikai regényíró. A Pelikán-ügyirat szerzőjének összes műve immár e- könyvként is megvásárolható az interneten.

Több mint egy évvel az első kósza hírek után, hogy Grisham műveit a világhálón is terjeszteni fogják, a Random House kiadó hivatalosan is bejelentette: mostantól a szerző mind a 23 könyve megvásárolható e-szövegként.
  
"John Grisham minden idők egyik legnagyobb mesemondója" - hangsúlyozta Sonny Mehta, a kiadóvállalat Knopf Doubleday Publishing Group részlegének elnöke és főszerkesztője közleményében. "Jelenleg ez az egyik legizgalmasabb e-könyvkísérletünk, és biztosan utat nyit a Grisham-olvasók és az e-könyvet használók új nemzedékéhez".
  
Az író, akinek nevéhez olyan közkedvelt regények fűződnek, mint A cég vagy A Pelikán-ügyirat, korábban vegyes érzésekkel nyilatkozott az e-könyvekről és gyorsan növekvő piacukról, amely napjainkban becslések szerint az összes könyveladás 3-5 százalékát teszi ki. Egy tavaly őszi nyilatkozatában aggódva szólt arról, ha az e-könyvek valóban elterjednek, akkor azzal "tömérdek könyvesboltot és kiadót söprünk el, és mindent interneten fogunk vásárolni".
  
"Nekem valószínűleg jól fog menni, de a feltörekvő írók nagyon nehezen tudják majd megjelentetni műveiket" - fűzte hozzá az NBC televízió Today Show című műsorában.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.