Egyre rosszabb a helyzet Csereháton - Videó

Eddig se volt könnyű boldogulni Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, most azonban - a cicsero.net riportja szerint - még rosszabb a helyzet. A térségben igen nagy a munkanélküliség, sokan csak az úgynevezett rendelkezésre állási támogatásból (rát) jutnak pénzhez.

Nem sikerült fellendíteni a foglalkoztatás Borsod-Abaúj-Zemplén megyében annak ellenére, hogy jelentős kedvezményekhez juthatnak azok a cégek, melyek olyan embereket alkalmaznak, akik tartós rendelkezésre állási támogatásban részesülnek. A térségben még mindig sok a munkanélküli, akiknek egyedüli pénzforrásként a rát maradt meg.

A cicsero.net stábja három községben, Lakon, Selyeben, és Tomoron készített riportot a szociális helyzetről. Elsősorban arra voltak kíváncsiak, hogy az embereket miként érinti az a változás, miszerint január 1-je után egy családban csak egy ember kaphat rátot, régebbi nevén a szociális segélyt.

A cserehátiak szerint felháborító, hogy az önkormányzat vagy az állam nem tud mindenkinek munkahelyet biztosítani. Szóvá tették, hogy azokban a családokban, ahol egyik felnőtt sem talál munkahelyet, kevesebb támogatást kapnak, pedig nem saját hibájukból vannak ráton. A környékbeliek elmondták, idáig is nehéz volt a megélhetés, most azonban még rosszabb a helyzet. A rát jelenleg 28 500 forint...

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.