Elbaltázott viszonyok

"Magyarország, meghibbantál?" – ez még a legvisszafogottabb felirat, amit a tüntetők hagytak a jereváni magyar konzulátus épületén.

Előre látták, hogy mi lesz

A magyarországi örmény nemzetiség képviselői próbálták megakadályozni a társát meggyilkoló azeri katona átadását, de a Fidesz politikusai nem nagyon álltak szóba velük.

Németh Zsolt bekérette az azeri nagykövetet

Hideg zuhanyként érte a magyar diplomáciát az azeri–örmény–magyar botrány.

Olajmilliárdokra hajt a kormány

Egy hónapja lehet arról hallani, hogy a magyar állam Azerbajdzsánban készül kötvénykibocsátásra, a hírek szerint két-három milliárd eurónyi forrást vonnánk be.

'Szégyen!'

Shame on Hungary!, vagyis Szégyen Magyarországra! – ezzel az üzenettel árasztották el a háborgó netezők a közösségi oldalakat.

 

Ötödik Hasáb: Romlottak

Mára csak két lehetőség maradt. Az első: a kormány kommunikációja annak sulykolására irányul, hogy Azerbajdzsán átverte Magyarországot. Megígérte, hogy a baltás gyilkost börtönben tartja, s a magyar fél ezt elhitte, jóhiszeműen adta át nekik az ott hősként ünnepelt embert, aki merő hősiességből évekkel ezelőtt agyonütött és földarabolt egy alvó örmény fiatalembert.

Ebből a lehetőségből az következne, hogy Orbán Viktor kabinetjének tagjai, kezdve az összes külpolitikai tanácsadótól valamennyi, a diplomáciával foglalkozó szakemberig bezárólag, buta, hozzá nem értő, fölkészületlen emberek. El kell zavarni őket, mielőtt még ennél is nagyobb károkat okoznának.

E forgatókönyv alapján nem kímélhetjük a miniszterelnököt: ha hitt a neki butaságokat súgó diplomatáknak, akkor maga is teljesen alkalmatlan a kormányzásra, s hiába tetszeleg a nagy pávatáncos a diplomáciai zseni képében idehaza, azeri kollégája minőségekkel jobb pávatáncos őnála.

Ugyanakkor a kormány részéről nem érzékelünk semmiféle elemi fölháborodást amiatt, hogy így át lettek ejtve. Épp ezért valószínűbbnek tartjuk a másik lehetőséget. Azt, hogy Orbán Viktor nagyon is tudta, mit csinál, de ez egész egyszerűen nem érdekelte, annál inkább az a hatalmas összeg, amit az azeriek ígértek a gyilkos szabadon bocsátásáért. Ha ez igaz, e forgatókönyv azt jelentené, hogy Magyarország miniszterelnöke olyan ember, aki a halállal kufárkodik, akinek nincsenek erkölcsi aggályai, s nemcsak aggályai, erkölcsei sincsenek, tehát hite sincs, s ha valaha hitről, erkölcsről beszélne is, az maga a nekünk szóló pávatánc, ami mögött fölsejlik a romlottsága.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.