A paplanosság bizalmi szakma

Vannak foglalkozások, melyeket nemhogy unokáink, mi sem nagyon fogunk már látni.

Részben hasznosult támogatások

– Az előző két kormány által megfogalmazott munkahelyteremtő célok csak látszólag teljesültek – mondta Karakó László (Fidesz), az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának az elmúlt nyolc év kormányzati intézkedéseit vizsgáló albizottsága elnöke.

Közös megegyezésnél nem fizet a biztosító

Az állásvesztésre szóló biztosítás a 2008-as indulásakor csak hitelekhez kötve létezett, majd egyre több társaság döntött úgy, hogy szabad felhasználású konstrukciókkal is beszáll a versenybe.

Magyar–angol–hunglish

Péntek esti randi.

Szieszta munkaidőben

A szerkesztőségi legenda még számon tartja a Népszabadság egykori külföldi tudósítóját, aki 13–15 óra között ragaszkodott napi sziesztájához az állomáshelyén.

 

A való világra készíti fel a fiatalokat az Európai Bizottság

Mozgásban az ifjúság címmel átfogó intézkedéssorozatot jelentett be tegnap az Európai Bizottság azzal a céllal, hogy az elkövetkező években segítse a fiatalokat azon ismeretek és készségek elsajátításában, illetve azon tapasztalatok megszerzésében, melyek révén munkához juthatnak. Közleményében az Európai Unió végrehajtó testülete emlékeztetett arra, hogy Európában jelenleg ötmillió fiatal keres munkát. Sokuk azonban nem tud élni a kínálkozó lehetőségekkel, mert nem rendelkezik a megfelelő képesítéssel, illetve tapasztalattal. Uniós átlagban a fiatalok munkanélkülisége megközelíti a 21 százalékot.

A Mozgásban az ifjúság célja, hogy az oktatást és a képzést a fiatalok szükségleteihez igazítsák. Szeretnék elérni azt is, hogy minél többen vegyenek igénybe uniós ösztöndíjakat és különböző országokban folytassanak tanulmányokat vagy vegyenek részt képzéseken. Ezáltal növekszik a fiatalok foglalkoztathatósága és könynyebben juthatnak be a munkaerőpiacra is – véli a bizottság. Andrulla Vasziliu, az oktatásügyért, kultúráért, többnyelvűségért és ifjúságpolti káért felelős biztos a közlemény szerint úgy fogalmazott, hogy a kezdeményezésekkel azt kívánják elérni, hogy a fiatalok felkészülten érkezzenek a munkaerőpiacra.

Az intézkedések között szerepel egy új honlap indítása, tanácsadás és pénzügyi támogatás kínálata, egy úgynevezett mobilitási eredménytábla bevezetése, uniós diákhitel lehetőségének megvizsgálása külföldön tanulni kívánók részére, egy többdimenziós, átfogó egyetemi rangsorolási rendszer megvalósítása, Európai álláshelyfi gyelő (adatfeldolgozási) rendszer. Tervezik a Mozgásban az ifjúság-kártya bevezetését is, amely különböző előnyöket és engedményeket biztosít a fiataloknak. A bizottság javasolni fogja egy európai készségútlevél kidolgozását is, hogy a fiatalok kompetenciáit átlátható és összehasonlítható módon rögzíthessék.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.