Hiányosságok az internetes közösségek adatvédelmében

Önkényesen használják felhasználóik adatait az online közösségi oldalak, mint például a Facebook vagy a MySpace - derült ki egy német tanulmányból.

Nem lesz pánikgomb a Facebookon

A Facebook üzemeltetői számos újítást vezetnek be a közösségi portál felhasználóinak netes biztonsága érdekében, azonban nem lesz olyan pánikgomb, amellyel a kiskorúak egy kattintással kérhetnének segítséget.

LOL - Félnek az angol nyelv 'inváziójától' Kínában

Lehet, hogy a kínai televízió sikeresen ki tudja kerülni majd az angol kifejezéseket, főleg a betűszavakat, de a fiatal internetező korosztály számára teljesen természetes ezek használata a China Daily jelentése szerint.

Nem adják fel az információcserét a fiatalok

Egy technológia szakértőkkel készített kutatás szerint a napjainkban a közösségi online felületeken aktív fiatalok életük végéig az internetes információcsere hívei maradnak.

Elfajulhat a Facebook-függőség

A közösségi oldalak folyamatos használata növelheti a stresszt, gyengíti a személyes kapcsolatokat és a súlyos függőknél alváshiányt is okozhat - számolt be tapasztalatairól annak az amerikai egyetemnek az igazgatója, ahol egy hétre mindenkit eltiltottak a közösségi oldalak használatától.

 

Új Facebook fejlesztés: 'Ez nem Google-killer"

Email, sms és azonnal üzenetküldés egy felületen: ez a "Titán", a Facebook legújabb újítása, a már létező üzenetküldő rendszer átalakítása.

Nagy várakozás előzte meg a tegnapi Facebook-sajtótájékoztatót, miután elterjedt a szóbeszéd, hogy Mark Zuckerberg a „Titan” nevű projekt ismertetésekor valójában egy új levelezőszolgáltatást jelent be, mellyel versenybe szállnának az e-mailüzletben is - írja a nyest.hu. 

A forradalmi bejelentés elmaradt, ám nem lefitymálandó a Facebook újítása. Mint kiderült a közösségi oldal "csupán"már meglévő üzenetkezelő rendszerét újította meg, ám a koncepció nem elhanyagolható, hisz nemrégiben szipkázták el a Google Wave atyját.

 

Ez nem "Google-killer"

A Facebook alapító Mark Zuckerberg hangsúlyozta, hogy a „Titan” nem „Google-killer”. Nem arra számítanak, hogy a Facebook kedvéért mindenki elhagyja eddigi email-szolgáltatóját, a Yahoo-t vagy éppen a Gmailt. Már csak azért sem, mert mivel véleményük szerint az email ma már sokkal inkább a múltat jelenti lassú, formális és „archaikus” megoldásaival.

Az új "Titán" üzenetküldés megoldásai nagyban emlékeztetnek az egykoron nagyreményű Google Wave-re, vagy éppen a Zümmre. A cél az, hogy a különféle típusú kommunikációs csatornákat (e-mail, SMS, azonnali üzenetküldés) egyetlen keretbe foglaljátk és kezeljék, s így a felhasználó egy a chatelésben megszokott felületen egyszerűen, könnyen tudja mindezt kezelni.

A Facebook fontossági sorrendben jeleníti meg az üzeneteket, amit annak alapján állapít meg, hogy ki, melyik ismerősével, milyen szoros kapcsolatot ápol, illetve mennyire érdeklődik iránta. Kiválasztható továbbá, hogy csak az ismerősök, vagy éppen az ismerősök ismerőseinek üzeneteire is látni szeretné-e. a

A tesztüzemet fokozatosan vezetik be a következő hónapokban, kezdetben meghívóra lesz szükség, amit már igényelhetünk is a „New Messages” weboldalán.

A szolgáltatás nem lesz reklámmentes, de Zuckerberg szerint nem célzott hirdetéseket tartalmaz majd a beszélgetések kulcsszavai alapján, hanem a felhasználó által „lájkolt” tartalmakra építve jelennek meg a reklámok.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.