Új csapda adókerülőknek

Becsléssel állapíthatja meg jövőre az APEH a vállalkozásokjövedelmezőségét, munkaerő- és anyagköltségét, ha a bevallott számoklényegesen eltérnek a reálisnak mondható értéktől.

Lecsapnak a "bűnös" vagyonokra

Eddig száz vagyonosodási vizsgálatot indított az APEH a rendőrségtől kapott információk alapján - hangzott el az ORFK Nemzeti Nyomozó Iroda és az APEH Kiemelt Adózók Igazgatósága együttműködési megállapodásának keddi aláírásán.

APEH-vizsgálat lesz Orbánnál és Kubatovnál

Vagyonosodási vizsgálatot rendelt el az adóhatóság Orbán Viktorral és Kubatov Gáborral szemben - jelentette be a Fidesz. Kormányszóvivő: Gyurcsány is átesett ilyen vizsgálaton. APEH: nem dolgozunk politikai megrendelésre.

Szorít a gyeplőn az APEH

A feketefoglalkoztatás terén ugyan nincs javulás a sűrűbb ellenőrzések ellenére sem, a számlázásra és az áruk tiszta beszerzésére azonban többen odafigyelnek ma, mint korábban.

A sunyi APEH-ellenőr és a jószívű boltos, avagy milliós bírság szívességért

Az eladó szívességből megvarrta a vevő elszakadt cipzárját, nem is akart pénzt kérni érte, a vevő erőszakoskodott, hogy legalább egy sörre valót hadd adjon. Később felfedte, hogy valójában adóellenőr, és bírságolt.

 

Sokan töltetnek az APEH-hel

Összesen 332 ezer adózó kérte az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivataltól (APEH), hogy készítse el helyette személyi jövedelemadó (szja)-bevallását - közölte az adóhatóság kedden.

270 ezren postán küldték vissza az erről szóló nyilatkozatot - derül ki az APEH-közleményből. 5 ezren elektronikus úton juttatták vissza, míg 57 ezer adózó személyesen vitte be a dokumentumot az APEH valamelyik ügyfélszolgálatára. Az adóhatóság sikeresnek tartja az új kezdeményezést.

Az önadózás "Egyszerűbb, könnyebb, gyorsabb" szlogennel hirdetett, az idén bevezetett új formájának az volt a célja, hogy az adózóknak minél kevesebb időt kelljen eltölteni bevallásuk elkészítésével. Akik élni kívántak az új lehetőséggel, február 16-ig juttathatták vissza az APEH-hoz erre vonatkozó nyilatkozatukat.

Az adóhatóság a visszaérkezett nyilatkozatok és a rendelkezésére álló adatok alapján elkészíti a bevallási ajánlatot, amit legkésőbb 2009. április 30-ig megkapnak az adózók. Ezt május 20-ig kell aláírva - és szükség esetén kijavítva - visszaküldeni az adóhatóságnak, amivel a bevallás érvényessé válik. A visszaigényelt adót 30 napon belül utalja az APEH a megadott címre vagy számlaszámra.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.