Kósa Lajos már megint jól mulat

A legnagyobb önkormányzati szövetség főtitkára keserűen csak ennyit mondott: Kósa Lajos elárulta saját önkormányzati érdekvédő társait.

Segít a fideszes „simogató hátszél”

Eddig ellenszélben dolgoztunk, de már érezzük a „simogató hátszelet” – mondta Kiss Sándor fideszes önkormányzati képviselő tegnap a debreceni közgyűlés alakuló ülésén. A jelen lévő Orbán Viktor megértette a célzást

Csökkenő osztalék a Richternél

A tavalyinál kevesebb, részvényenként 660 forintos osztalékot javasol a tőzsdén forgó Richter Gedeon.

Kormánypárti frakcióülés: napirenden sincs a Schmitt-ügy

Lapunk úgy értesült, egész csapat dolgozott Schmitt interjúján, pszichológusok készítették fel.

Orbán: Magyarország visszakerül a győztesek közé

A Richter Gedeon Nyrt. egyedi kormánydöntés keretében 1,384 milliárd forint állami támogatást kapott ahhoz az új biotechnológiai üzemhez, amelyet ma avattak föl Debrecenben. A létesítményben 120 új munkahely jön létre.

 

Saját eszméit látja viszont Orbán az új Richter-gyárban

Orbán Viktor kormányfő szerint a Richter Debrecenben épült emlőssejtminta-gyára arra mutat példát, hogy a magyar tehetséges, kitartó, eléri célját, bebizonyítja igazát; magunkra hallgatunk, nem másokra, nem adjuk fel, mindig újrakezdjük, a spekulációnak pedig leáldozott – hangoztatta.

Magyar sikertörténetnek nevezte a miniszterelnök a Richter Gedeon vállalat történetét a gyógyszeripari cég új biotechnológiai üzemének csütörtöki felavatásán, Debrecenben.

Orbán Viktor ünnepi beszédében azt mondta: a Richter történetében megmutatkozik a magyarság története, annak a tehetséges, kitartó embernek a története, aki eléri célját, bebizonyítja igazát, és maradandót alkot.

"Ebben a történetben rejlik Magyarország megújulásának és eljövendő gazdasági sikereinek a titka. Ezek vagyunk mi, amikor magunkra hallgatunk, és nem másokra, amikor nem adjuk fel, amikor mindig újrakezdjük" – fogalmazott a kormányfő.

Szerinte minden beruházás azt üzeni: Magyarország halad előre, a magyar vállalkozók pedig megértették, hogy új időszámítás kezdődött a világban, ugyanis "a spekulációk világának leáldozott".

A 25 milliárd forint beruházással épült debreceni biotechnológiai üzemben először emlőssejtek felhasználásával klinikai vizsgálathoz szükséges mintákat gyártanak majd.

Bogsch Erik vezérigazgató az avatáson elmondta, hogy a 2008-ben kezdődött zöldmezős beruházás összességében mintegy 25 milliárd forintba került, és 120 új munkahelyet teremt.

A magyar tulajdonban lévő, ötezer dolgozót foglalkoztató gyógyszeripari cég árbevétele tavaly először haladta meg az egymilliárd eurót – ismertette a vezérigazgató.

Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere elmondta: a város 1998-ben célul tűzte ki, hogy "Debrecen legyen a magyar magas hozzáadott értékű ipar és szolgáltatás fellegvára". A Richter beruházása ilyen – tette hozzá a polgármester.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.