Drágul a lottó, de legalább híznak a nyeremények is

Februártól az eddigi 200 forint helyett 225 forint lesz az ötös, a hatos és a skandináv lottó részvételi díja, mert emelkedtek a gyártási- és működtetési költségek, így például az energia és alapanyag árak - közölte a Szerencsejáték Zrt.

Már a hetedik legnagyobb ötalálatos a tét a hétvégén

Idén még nem akadt öttalálatos szelvény, aminek meg is lett az eredménye.

Valaki ma nyert 3 milliárdot

Ismét van telitalálatos szelvény az ötös lottón: az egyetlen nyertes szelvényért 3 milliárd 177 millió forintot fizetnek, ami Magyarország ötöslottó-történetében a második legnagyobb nyeremény.

Az állandósult rémálommá vált penci lottóötös

Homolya Ferencnek két élete van. Az első 2004. január 12-ig tartott. Az azóta eltelt évek pokollá váltak számára, miután akkor vásárolt egy lottót a penci postán.

Nem találja 37 milliárdos lottószelvényét a nyertes

Ennek ellenére van esély, hogy fizetnek neki.

 

Rekordnyeremény várja, de nem találja a nyertes szelvényt a brit nyugdíjas

Nem találja lottószelvényét egy brit nyugdíjas, aki - saját állítása szerint - minden idők legnagyobb brit lottónyereményét vehetné fel, ha a cetli előkerülne. A helyzet azonban a brit lottótársaság szerint nem teljesen reménytelen.

A EuroMillions nevű, kilenc európai országban játszott nemzetközi lottójáték halmozódó főnyereménye már 113 millió fontnak (37 milliárd forint) megfelelő összegre rúgott, amikor az október 8-ai húzásra végre valaki megjátszotta a nyertes számokat. A Camelot, a játék nagy-britanniai szervezője nem sokkal később bejelentette, hogy a nyertes szelvényt Nagy-Britanniában vásárolták, és ez az eddigi brit lottófőnyeremény-rekord.

A pénzért azóta sem jelentkezett senki, ám a The Daily Telegraph, a legnagyobb konzervatív brit napilap szerdai híre szerint egy nyugdíjas hölgy, aki a közép-angliai Coventry városában lakik, most bejelentette, hogy övé a nyeremény - csak éppen a szelvény nincs meg.

A névtelenséget kérő állítólagos nyertes elmondta, hogy a cetlit valószínűleg férje kidobta a szemétbe. Azt, hogy övé a rekordnyeremény, onnan tudja, mert egy jegyzetfüzetbe mindig felírja a megjátszott számokat. "A férjem minden héten elszedi tőlem a szelvényeket ... ezért írom le mindig a számokat" - magyarázta a 70-es éveit taposó hölgy. Hozzátette, hogy felforgatta az egész házat, átkutatta férje zsebeit és a saját táskáját is, de szelvény nem került elő.

A Camelot mindazonáltal közölte, hogy az elveszett szelvények tulajdonosainak harminc napon belül írásban kell bejelenteniük nyereményigényüket, amelyet alaposan, minden lehetséges bizonyítékra kiterjedően megvizsgálnak. Átnézik például a nyertes lottót értékesítő üzlet biztonsági kameráinak felvételét, kiderítendő, hogy az igénylő valóban vett-e ott lottót, és megnézik, hogy az üzlet elektronikus lottóárusító rendszerének nyilvántartásában tényleg szerepel-e a nyertes számsor. Ha mindez igazolja az igénylő állításait - és 180 napon belül nem jelentkezik senki más a nyertes szelvénnyel a kezében -, akkor van remény a nyeremény kifizetésére.

A vállalat szerint "előfordult már néhányszor", hogy nagy összegű lottónyereményeket elveszett szelvények tulajdonosainak kifizettek.

Bárki legyen is a nyertes, a húzás óta máris mintegy 100 ezer font (több mint 30 millió forint) kamatveszteséget szenvedett el a hatalmas nyereményösszeg felvételének elmulasztása miatt.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.