NGM: a NAV is a munkahelyvédelmi akciótervért dolgozna

Az adóbeszedés hatékonyabbá tételétől várja a Nemzetgazdasági Minisztérium a munkahelyvédelmi akcióterv forrásfedezetének egy részét.

Drasztikusan szűkítenék a készpénzhasználatot

Országszinten 103-106 milliárd forintos megtakarítást lehetne elérni a készpénzforgalom drasztikus szigorításának, az elektronikus fizetési rendszerek további elterjesztéséve.

Hátrányos térségekbe csábítana beruházókat Matolcsy

Az ország leghátrányosabb területein beruházók számára jelentős adókedvezményeket biztosító szabad vállalkozási zónákat alakítana ki a kormány - értesült a Magyar Nemzet.

Napi IMF: kockázatcsökkenés, chicken game, alibi, adók

Az IMF-tárgyalások megindulásának hírére idei mélypontjára süllyedt Magyarország csődkockázata.

Kármán jön, Pleschinger megy: ki tárgyal az IMF-fel?

Orbán Viktor helycserére szánta el magát az EBRD kormányzótanácsában.

 

Pleschinger Gyula úgy megy, hogy marad

Pleschinger Gyula, egyes hírportálokon megjelent hírekkel ellentétben a jövőben is a Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és pénzügyekért felelős államtitkári pozícióját tölti be és tagja az IMF-fel tárgyaló delegációnak - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken.

A miniszterelnök döntése alapján 2012. július 19-i hatállyal Pleschinger Gyula váltja Kármán Andrást a Nemzetközi Újjáépítési és Fejlesztési Bank (IBRD - a Világbank intézménye) kormányzótanácsában a Magyarországot képviselő helyettes kormányzói poszton.

Az NGM közleményében rögzíti: a nemzetközi intézmények, többek között a Világbank és az EBRD tevékenységét az egyes intézmények kormányzótanácsa felügyeli. A kormányzótanácsban minden tagországot egy-egy kormányzó és egy helyettes kormányzó képvisel, akik az egyes tagországok kormányának tagjaként, a kormánytól kapják a tisztségre szóló megbízást. Magyarországot a Világbank és az EBRD kormányzótanácsában Matolcsy György képviseli kormányzóként. A Világbank helyettes kormányzója Kármán András államtitkár volt, akit 2012. július 19-i hatállyal Pleschinger Gyula államtitkár váltott fel ezen a poszton.

Pleschinger Gyula továbbiakban is a Varga Mihály főtárgyaló vezette háromtagú magyar tárgyalódelegáció tagja - áll az NGM közleményében.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.