Két gyanúsított a veszprémi gyilkosság ügyében

A nyomozás eddigi eredményei alapján a bűncselekmény elkövetésével két férfi gyanúsítható - adta hírül este a Veszprém Megyei Rendőr Főkapitányság.

Gyilkosság áldozata lehetett a Baktalórántházán eltűnt férfi

Feltehetőleg gyilkosság áldozata lett az az egy hete eltűntként keresett férfi, akire szombat délután holtan találtak rá Baktalórántházán.

Megyeri híd: csődbűntett a vége?

Csődbűntett gyanújával rendel el nyomozást a VPOP Központi Bűnüldözési Parancsnoksága a Megyeri hídon foglalkoztatott alvállalkozóinak százmilliókkal tartozó Ganz Híd-, Daru- és Acélszerkezetek Zrt.

Megyeri híd: se pénz, se nyomozás

Már a vámőrség sem folytat nyomozást az alvállalkozóinak több százmillió forinttal tartozó Ganz Acél ellen.

Nyomozás a körömi tömegverekedés ügyében

Elrendelte a nyomozást a miskolci nyomozóügyészség a június 14-ére virradóra Körömben történt tömegverekedés ügyében - mondta Martossy György, főügyészségi csoportvezető ügyész.

 

Nyomoznak a Megyeri-híd ügyében

Nyomozás indult a Megyeri-híd ügyében. A feljelentők szerint a Ganz Zrt. vagyonának kezelésével megbízott vezetők valótlan követelés teljesítésével csökkentették a cég vagyonát.

Fővárosi Főügyészség nyomozást rendelt el különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen a Megyeri-híd ügyében - közölte az MTI-vel pénteken az ügyészség szóvivője.
Skoda Gabriella tájékoztatása szerint a nyomozást az M0-ás autópálya Északi Duna-híd építéséhez kapcsolódóan, a Ganz Híd-, Daru és Acélszerkezetgyártó Zrt. alvállalkozói által tett feljelentés alapján rendelték el.

A szóvivő közleménye emlékeztetett: a feljelentést a BRFK gazdaságvédelmi főosztálya március 2-án különösen nagy kárt okozó csalás bűntette miatt elutasította. A Fővárosi Főügyészség hivatalból felülvizsgálta a feljelentést elutasító határozatot.

Az ügyészség szerint "a feljelentésben foglalt állítás, mely szerint a Ganz Zrt. vagyonának kezelésével megbízott vezetők valótlan követelés elismerésével és harmadik személy felé történő teljesítéssel csökkentették a Ganz Zrt. vagyonát, és ezzel hozzájárultak ahhoz, hogy az alvállalkozók követeléseit ne lehessen kielégíteni, a hűtlen kezelés bűntettének gyanúját veti fel".

Ez alapján a feljelentést elutasító határozatot az ügyészség hatályon kívül helyezte és elrendelte a nyomozást, amelyet BRFK gazdaságvédelmi főosztályának kell lefolytatnia.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.