Német ízek: sörleves és Rote Grütze
Elkészítés: | Hozzávalók négy fő részére: | |
A vékony szelet kenyereket vajjal megkenjük, és kb. 3 x 3 cm-es kockára vágjuk, sajtszeletekkel beborítjuk, és forró sütőben megpirítjuk. A vöröshagymát karikára, a metélőhagymát apróra vágjuk.Vajon megpirítjuk a vöröshagyma-karikákat. Fél l vizet a leveskockákkal és a sörrel összeforralunk, frissen tört borssal, és szerecsendióval ízesítjük. Külön kínáljuk hozzá a sajtos pirítósokat, a sült hagymakarikát és a metélőhagymát. A tányérok aljára halmozzuk és rámerjük a forró levest. . |
2 szelet bajor kenyér 5 dkg lapka sajt 2 közepes fej vöröshagyma 6 dkg vaj 1 csokor metélőhagyma 2 db erőleveskocka fél l barnasör frissen tört fekete bors frissen reszelt szerecsendió |
További recepteket és étteremkritikákat talál Gasztro rovatunkban >>
A NO SALTY további ajánlatai |
|||
Rote Grütze | Strammer Max | Partybrot | További receptek >> |