Horn magasra tette a mércét

Horn Gábor ismét magasra tette a mércét, mert újra nagyot mondott.

Ha Dávid Ibolya komolyan gondolja...

Az MDF 1998 és 2002 között egy olyan kormánykoalíciónak volt a tagja, mely hol burkoltan, hol nyíltan együttműködött a nyíltan antiszemita MIÉP-pel - hívja fel a figyelmet Horn Gábor, az SZDSZ kampányfőnöke Dávid Ibolya MDF-elnöknek küldött levelében.

Bajnai szerint 'óriási probléma' a Jobbik térnyerése

Bajnai Gordon kormányfő szerint minden parlamenti párt felelőssége, hogy teret nyert a Jobbik. Navracsics Tibor az MSZP és az SZDSZ történelmi vereségéről beszélt. 'Más országban ébredtünk ma' - mondta Fodor. T. Ház

Lemondott az SZDSZ kampányfőnöke is

A vasárnapi EP-vereség után az SZDSZ elnöke teljes megújulást sürget, de a vezetőség szeptemberig még meghagyná Fodort ügyvezetőnek.

Retkes: az SZDSZ csak a válságkezelésben támogatja a kormányt

Az SZDSZ megújult vezetése a válságkezelő intézkedéseket továbbra is támogatja, de a kormány ezen túlmutató intézkedéseit nem - áll Retkes Attila pártelnök a kormányfő parlamenti pártoknak együttműködést ajánló levelére adott válaszában.

 

Horn Gábor: Módosítani kell a Bajnai-programon

Szociálpolitikai szempontból módosítani kell a Bajnai-programon - mondta Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője szerdán reggel a Magyar Televízió Napkelte című műsorában. Horn azt is elmondta: nem tért vissza a bizalmuk az MSZP-t illetően.

Horn Gábor közölte: "A szociális ellehetetlenedés kezelése szempontjából" módosítani kell az eddig látott programon. Kérték Bajnai Gordont, hogy "a megszorító intézkedéscsomagba" lehetőségszerűen kerüljön be a rászorultság elvének következetes érvényesítése - mondta. Horn Gábor hozzátette: "ezt a vitát most szerencsére nem az MSZP-vel kell lefolytatniuk, hanem egy miniszterelnök-jelölttel".

Példaként említette a családi pótlék rendszerének megváltoztatását úgy - mint fogalmazott -, hogy "fent kevesebbet, lent meg többet" kapnának családok.

Az SZDSZ ügyvivője úgy látja, hogy a kérdésben egyetértés van közöttük Bajnai Gordonnal. Ha az MSZP el tud ebbe az irányba lépni, akkor akár fél éven belül lehet a legrosszabb helyzetben lévőknek segíteni - mondta. Kérdésre válaszolva közölte, nem tért vissza a bizalmuk az MSZP-t illetően, ha erről lenne szó, akkor koalícióra léptek volna a szocialista párttal. Bizalmuk abban van, hogy egy "Bajnai-féle szakértői kormány" a válságot jobban tudja kezelni, mint egy általuk ismeretlen programmal rendelkező, körülbelül fél évig felállni nem tudó kormány - mondta Horn Gábor.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.