Retkes: az SZDSZ csak a válságkezelésben támogatja a kormányt

Az SZDSZ megújult vezetése a válságkezelő intézkedéseket továbbra is támogatja, de a kormány ezen túlmutató intézkedéseit nem - áll Retkes Attila pártelnök a kormányfő parlamenti pártoknak együttműködést ajánló levelére adott válaszában.

"Egyetértünk abban, hogy a válságnak és így a válságkezelés időszakának még nincs vége. Ebben a munkában a jövőben is számíthat a Szabad Demokraták Szövetségére. Ezen túlmutató döntések támogatását azonban az SZDSZ előző vezetése sem vállalta, és a megújult pártvezetéstől pedig még kevésbé számíthat erre" - fogalmazott Retkes Attila az MTI-hez vasárnap eljuttatott levélben.

Retkes Attila emlékeztet arra, hogy a Bajnai-kormány deklaráltan rövid távú válságkezelésre vállalkozott, és ennek első eredményei makroszinten valóban jelentkeztek már. "Meggyőződésem, hogy a pénzügyi egyensúly helyreállításában és a nemzetközi befektetői bizalom visszaszerzésében fontos és elkerülhetetlen lépések történtek az elmúlt hónapokban. Az SZDSZ éppen azért támogatta az Ön programját, mert Magyarország gazdasága a szakadék szélére került, és ebben a helyzetben kríziskezelésre, nem pedig egy politikai kampánnyal terhelt fél éves bizonytalanságra volt szükség" - fogalmazott a pártelnök.

Retkes Attila szerint a miniszterelnök leveléből azonban kitűnik, hogy hosszú távú gazdasági szerkezetváltásban, fundamentális reformokban gondolkodik a kormányfő. A liberális politikus úgy látja, hogy ez nem a Bajnai-kormány felelőssége, és az SZDSZ nem is ehhez adta a támogatását. Az SZDSZ elnöke úgy fogalmazott: a kormány valódi üzenete, valódi politikája a költségvetésben fogalmazódik meg. Ennek teljes és alapos megismerése után tud nyilatkozni arról, hogy a Szabad Demokraták Szövetsége, hogy támogatja-e a későbbiekben is a kormány intézkedéseit.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.