Svéd ízek: gravlax

Tradicionális svéd étel: a friss lazacot sóban-cukorban érlelik néhány napon át, mikor tálalásra kész, mustáros szósszal kínálják a hajszálvékonyra szelt nyers halat. Isteni.

Mexikói ízek: csirkés taco

Tradicionális mexikói étel amerikanizált változata. Annyi a különbség, hogy Mexikóban nem kemény, hanem puha kukorica tortillával készítik.

Amerikai ízek: brownie és bagel

A brownie klasszikus amerikai süti, következésképpen tömény, csokis kalóriabomba, vagyis pont olyan, amilyennek lennie kell.

Japán ízek: miso és udon

A miso leves párolt rizzsel együtt a tradicionális japán reggeli elmaradhatatlan része. Fő alkotórészei a dashi és a miso, ezeken kívül szinte bármit tehetünk bele.

Rétestekercsek libahússal, káposztával és mangóval

Isten bizony finomak! De még mennyire! És ha hozzávesszük, hogy ezek ázsiai stílusú tekercsek, akkor már nem is annyira fura az egész. Sőt.

 

Receptek eperszezonra: parfé és palacsinta

Fagylaltgép hiányában készítsünk parfét: egy gyors finomság, egyenesen a mélyhűtőből.

Fagylaltgép hiányában készítsünk parfét: egy gyors finomság, egyenesen a mélyhűtőből.

Elkészítés: Hozzávalók két fő részére:
25 dkg epret összetörve lekvárrá főzünk a cukorral és a citromlével.

A tűzről lehúzva megvárjuk, míg kicsit hűl, majd hozzáadjuk a tojás sárgákat.

Takaréklángon kevergetve felforraljuk, kicsit besűrítjük.

Hagyjuk kihűlni.

A maradék epret apróra vágunk.

A tejszínből habot verünk.

A kihűlt masszához keverjük az eperdarabokat, majd a tejszínhabot is.

Olajjal kikent formába öntjük és mélyhűtőben kifagyasztjuk.

Az öntethez az epret a mentasziruppal összeturmixoljuk.

½ kg eper
25 dkg cukor
3 tojássárga
1/2 citrom leve
4 dl habtejszínvAz öntethez: 10 szem eper, 1 ek mentaszirup
Tálaláshoz: friss eper

 További recepteket és étteremkritikákat talál Gasztro rovatunkban >>

A NO SALTY további ajánlatai 
Epermisu golyók
Eperhab
Epres palacsinta
www.nosalty.hu
Epermisu golyók Eperhab Epres palacsinta További receptek >>

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.