Receptek eperszezonra: parfé és palacsinta
Fagylaltgép hiányában készítsünk parfét: egy gyors finomság, egyenesen a mélyhűtőből.
Elkészítés: | Hozzávalók két fő részére: | |
25 dkg epret összetörve lekvárrá főzünk a cukorral és a citromlével. A tűzről lehúzva megvárjuk, míg kicsit hűl, majd hozzáadjuk a tojás sárgákat. Takaréklángon kevergetve felforraljuk, kicsit besűrítjük. Hagyjuk kihűlni. A maradék epret apróra vágunk. A tejszínből habot verünk. A kihűlt masszához keverjük az eperdarabokat, majd a tejszínhabot is. Olajjal kikent formába öntjük és mélyhűtőben kifagyasztjuk. Az öntethez az epret a mentasziruppal összeturmixoljuk. |
½ kg eper 25 dkg cukor 3 tojássárga 1/2 citrom leve 4 dl habtejszínvAz öntethez: 10 szem eper, 1 ek mentaszirup Tálaláshoz: friss eper |
További recepteket és étteremkritikákat talál Gasztro rovatunkban >>
A NO SALTY további ajánlatai |
|||
Epermisu golyók | Eperhab | Epres palacsinta | További receptek >> |