Budai Gyula autókat számoltat

Egy mezőgazdasági autóberuházás miatt tett feljelentést az elszámoltatási kormánybiztos.

Budai Gyula: áron alul adták el a taszári repülőteret

Az elszámoltatási kormánybiztos vizsgálata szerint az értékbecslésben szereplő ár alatt értékesítették a taszári repülőteret; Budai Gyula ezt a reptér privatizációjával kapcsolatban folytatott vizsgálata során állapította meg.

Budai Gyula megint feljelent

Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon az elszámoltatási kormánybiztos több, a VKSZI által kötött 2007-es szerződés ügyében.

Gyárfásnak sikerült kicsúsznia Budai karmai közül

Nincs már tartozása a Magyar Úszó Szövetségnek, így annak sincs akadálya, hogy a szervezet megkaphassa a számára megítélt, ám eddig az adósságok miatt visszatartott állami támogatást - ez derül ki Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos most lezárult vizsgálatából.

Gyurcsány felelősségét is firtatja az elszámoltatási kormánybiztos

Újabb feljelentést tett az elszámoltatási kormánybiztos: ezúttal a péti Nitrogénművek Zrt.

 

Budai Gyula nem bírja a Hubertust

Több milliárd forintos kár érte az államot a nagybereki állami gazdaság bérbeadása miatt – mondja az elszámoltatási kormánybiztos, aki feljelentést tesz az ügyben.

Budai Gyula szerint a hűtlen kezelés mellett a természetkárosítás gyanúja is felvetődik, mert a védett madárrezervátumban a kritikus szint alá süllyedt a vízszint - adta hírül a Kossuth Rádió Krónika című műsora. A cég egyik vezetője visszautasítja a vádakat.

Az elszámoltatási kormánybiztos a Vidékfejlesztési Minisztérium felkérése alapján kezdte el vizsgálni a Hubertus Agráripari Bt. haszonbérleti szerződését. 1992-ben az Állami Vagyonügynökség kilencvenkilenc évre adta bérbe a 8200 hektáros területet, hektáronként tíz forintért – mondta Budai Gyula, aki szerint ezzel jelentős, hét-nyolc milliárd forintnyi kár érte a magyar államot.

Budai Gyula szerint az alacsony bérleti díj mellett a cég számára nem írtak elő kötelezettségeket, viszont a vadászati jog is a társaságé lett.

A Hubertus Agráripari Bt. üzletvezetője szerint számos kötelezettséget vállaltak. Ezek közül a legjelentősebb a Balaton szintje alatt fekvő terület vízkezelése, amelyre évente ötven-hatvan millió forintot kellett költeniük – mondta Csató András. Az üzletvezető szerint szakembereknek kell eldönteniük, hogy valóban megállapítható-e értékaránytalanság a bérleti szerződésben, illetve hogy „ezt húsz év után mennyire lehet elővenni”.

Az ügy másik szála a természetkárosítás gyanúja. A kormánybiztos szerint a nagybereki őslápos területről, ahol a Tüskevár is játszódott, leengedték a vizet, ezzel veszélybe került a védett élővilág. Csató András üzletvezető szerint a terület a hetvenes évek óta fokozott védelem alatt áll, évtizedek óta ugyanaz a vízszint az előírás, ebben semmilyen változás nem történt.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.