Budai Gyula autókat számoltat

Egy mezőgazdasági autóberuházás miatt tett feljelentést az elszámoltatási kormánybiztos.

Hűtlen kezelés gyanújával tett feljelentést Budai Gyula a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MGSZH) korábbi elnöke, Lukács László ellen a szolgálat autóbérlése miatt. A kormánybiztos számításai szerint az államot ért kár elérheti a 3 milliárd forintot - írja a szombati Magyar Nemzet.

Budai Gyula szerint az ügyben felvetődhet Gráf József, korábbi agrárminiszter felelőssége is, mivel a szervezet akkor az ő irányítása alá tartozott.

Az elszámoltatási és korrupcióellenes kormánybiztos szerint az MGSZH autóparkjának eladásakor, illetve az új gépkocsik bérléséről szóló, 2009-ben kötött szerződéssel minimum 500 millió forintos kárt okoztak az államnak, de a hatéves bérleti futamidő végére a megállapítható veszteség akár a hárommilliárd forintot is elérheti. A 838 jármű bérlete és flottakezelése a hatéves futamidőt figyelembe véve az államnak bruttó hatmilliárd-kétszázmillió forintjába fog kerülni. A futamidő végén ráadásul a gépkocsik nem kerülnek a hivatal tulajdonába, hanem a bérbeadónál maradnak

A lap felidézi, hogy Lukács László az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága elmúlt nyolc év kormányzati visszaéléseit vizsgáló albizottságában márciusban kiállt a folyamat szabályossága és amellett, hogy az államot nem érte kár. Akkor kifejtette, hogy a gépkocsik változatlan formában való működtetés, és az új állomány évi 10 százalékos cseréje éves szinten 850 millió forintos költségtöbblettel járt volna.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.