Kinek jó a gyermekgondozás: anyának, gyereknek vagy az államnak?

A leggazdagabb országokról most először mondhatjuk el, hogy az új generáció gyermekkorának jelentős részét az otthonon kívüli gyermekgondozás valamely intézményében tölti. Kinek válik ez javára és kinek nem?

Moldoványi Ferenc kapta a Nagyrabecsülés Csokrát

Az UNICEF Nagyrabecsülésének Csokrát először az UNICEF fennállásának 50. évfordulója alkalmából, 1996-ban adományozták oda. Akkor Margit dán királynő, Fabiola belga királyné és a thaiföldi hercegnő részesült a kitüntetésben. Itthon legutóbb Moldoványi Ferenc kapta meg a csokrot.

Mindenki mosson kezet!

Ma először Magyarországon is megrendezik a Kézmosás Világnapját, amelynek célja, hogy eseményeivel felhívja a figyelmet a szappannal történő kézmosás fontosságára.

Jogom van az élelemhez!

Mia Farrow az elsők egyike volt, akik nehéz sorsú gyerekeket adoptáltak messzi országokból. Most Kamerunba látogatott, hogy felhívja a figyelmet az éhezésre. Képgalériával

Haitin a magyar adományok

Exklúzív riport a Baptista szeretetszolgálat Haiti-nak nyújtott segélyszállítmányának útjáról.

 

Az UNICEF 96 millió liter ivóvízzel segíti Haitit

A Pannon, a T-Mobile, a T-Home és a Vodafone 1749-es közös segélyvonalára indított hívások és sms-k száma péntek estig megközelítette a 240 ezret. Eddig közel 48 millió forint gyűlt össze a 200 forintos adományokból a haiti mentési munkálatok segítésére. Az UNICEF az eddig felajánlott adományokból közel 96 millió liter tiszta ivóvizet tud biztosítani a földrengés gyermekáldozatai számára.

A szolgáltató cégek január 19-én indítottak közös segélyvonalat a haiti mentési munkálatok segítésére. A 1749-es számot hívó, vagy az erre a számra a „HAITI" szót szöveges üzenetben küldő ügyfelek 200 forintot adományoznak az ENSZ Gyermekalapja, az UNICEF részére, amit a szervezet többek között a családok súlyos ivóvízproblémájának megoldására használ fel.

Az UNICEF 100 darab vízfertőtlenítő tablettát tud vásárolni a forródrótra befutó minden egyes hívás és SMS díjából, ami hívásonként 400 liter ivóvizet jelent a földrengés gyermekáldozatainak. Az összegből emellett az UNICEF takarókat, élelmiszert, gyógyszereket is biztosíthat a bajba jutott családoknak.

Az 1749-es szám a három mobilszolgáltató és a T-Home vezetékes hálózatából hívható. Az UNICEF a beérkező adományok teljes összegét megkapja, a távközlési cégek pedig semmilyen külön díjat nem számolnak fel az SMS-ek, illetve hívások után. Az UNICEF Magyar Bizottság 120 ezer dollárt már továbbított is az UNICEF katasztrófaalapjához.

A legalapvetőbb szolgáltatások is veszélybe kerültek: törött vízvezetékből isznak az emberek Haitin
Port-au-Prince, 2010. január 16. Törött vízvezetékből isznak az emberek Port-au-Prince-ben 2010. január 15-én, miután három nappal korábban a Richter-skála szerinti 7-es erősségű földrengés rázta meg Haitit. A vöröskereszt becslése szerint a földmozgás következtében 40-50 ezer ember életét vesztette a karibi szigetországban. (MTI/AP/The Miami Herald/Patrick Farrell)
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.