Hiányosságok az internetes közösségek adatvédelmében

Önkényesen használják felhasználóik adatait az online közösségi oldalak, mint például a Facebook vagy a MySpace - derült ki egy német tanulmányból.

Nyolc évesen a Facebookon...

A brit gyerekek akár már nyolc évesen is regisztrálnak a közösségi oldalakra, figyelmen kívül hagyják a korhatárra vonatkozó biztonsági előírásokat – áll egy friss jelentésben.

A közösségi médiától tartanak a legjobban a cégek

A kisebb cégek tulajdonosainak mintegy háromnegyede fél attól, hogy a Facebook és a Twitter használata veszélybe sodorhatja őket.

LOL - Félnek az angol nyelv 'inváziójától' Kínában

Lehet, hogy a kínai televízió sikeresen ki tudja kerülni majd az angol kifejezéseket, főleg a betűszavakat, de a fiatal internetező korosztály számára teljesen természetes ezek használata a China Daily jelentése szerint.

Fokozódó vita Indonéziában az internet határairól

Azok az indonézek, akiket bosszant, hogy a tízéves Barack Obama szobrát egy helybeli parkban állították fel, nem a főváros legnevezetesebb körforgalmánál tiltakoztak, hanem a Facebookon. Miután több mint 56 000-re nőtt az interneten tiltakozók száma, a város hivatalnokai engedtek annak az érvelésnek, miszerint a parkot meg kellene hagyni inkább egy indonéz személyiség megörökítésére. A high-techen alapuló, alulról jövő szerveződések példája közvetlen következménye a közösségi hálózatok robbanásszerű növekedésének Indonéziában.

 

A walesi nyelv népszerűsítése a Facebookon

Kifejezetten jó hatással van a walesi nyelvre a Facebook. Egy tanulmány szerint a közösségi portál felpezsdíti a nyelvhasználati kedvet. A kutatók 236 olyan csoportot találtak, amelynek tagjai mind walesiül kommunikálnak egymással.

A Facebbok kulcsfontosságú tényező lehet a walesi nyelv népszerűsítésében - számol be a Wales Online egy nemrég végzett akadémiai tanulmány eredményéről. A kutatás vezetője szerint a közösségi portálra írt posztok azt mutatják, az emberek egyre inkább hozzászoknak a walesi nyelv mindennapi használatához. A nyelv népszerűsége pedig egyre több embernek ad kedvet ahhoz, hogy csatlakozzon az online csevegők (természetesen walesi nyelvű) táborához.

„Maga a tény, hogy az emberek használják a walesit ezeken az oldalakon, jó érzést kelt a nyelvvel kapcsolatban" - fogalmaz dr. Daniel Cunliffe, a kutatás vezetője, a Glamorgan Egyetem munkatársa.

A kutatók meglepően sok közösségre bukkantak a portálon, amiknek tagjai mind walesiül kommunikálnak egymással. Összesen 236 közösséget találtak, egyenként átlagosan mintegy 400 taggal. A legnépszerűbb ezek közül a Hány Ember Beszél Walesiül című csoport volt, ami nem kevesebb mint 20 ezer tagot számlál - írja a nyest.hu.

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.