Nagy N. Péter: Hogyan, Fidesz?

A kormánynak még mindig nincs programja. Ami nem azt jelenti, hogy ráér, mint általában az, akinek nincs programja. ÁLLÁSPONT

Lamperth Mónika lesz Szita Károly kihívója Kaposváron

Lamperth Mónika országgyűlési képviselőt indítja az októberi önkormányzati választáson a polgármesteri tisztségért Kaposváron a Magyar Szocialista Párt (MSZP). Lamperthnak, aki a szocialisták városi elnöke, Szita Károlyt (Fidesz), a Kaposvárt 1994 óta vezető polgármestert kellene legyőznie ősszel.

Szocialista 'elsőség' Újbudán is

Elsőként Molnár Gyula jelenlegi polgármester adta le a megfelelő számú ajánlószelvényét a helyi választási bizottságnak.

Fideszes mézesmadzag nyugdíjasoknak?

A Fidesz már állami erőforrásokkal akarja folytatni az adatbázis-építést - jelentette ki csütörtöki közleményében Korózs Lajos.

Harrach: Nemzeti érdek a jobboldali győzelem

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője nem számít durva kampányra az önkormányzati választások előtt, s reményei szerint megismételhető lesz a tavasszal elért eredmény.

 

'Hatalmas megszorítások a Fidesz eddigi ámokfutása után'

Az MSZP szerint a Fidesz az október 3-i önkormányzati választások után megszorításokra, létszámleépítésekre készül. A szocialisták szerint erre engednek következtetni a Pintér Sándor belügyminiszter által pénteken elmondottak: az elszegényedés miatt szaporodni fognak a bűncselekmények, ennek megfékezéséhez erkölcsileg támadhatatlan és jól fizetett rendőrségre van szükség.

Török Zsolt, az MSZP szóvivője szombati, telefonos sajtótájékoztatóján az MTI-nek azt mondta: bár október 3-ig titkolják, a Fidesz "120 napos ámokfutásának" köszönhetően hatalmas megszorításokra készülhet a kormány ősszel. A szocialisták a megszorítások valószínűsítését a belügyminiszter által pénteken elmondottakra alapozzák. Török Zsolt szerint Pintér Sándor a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fórumán (SZÉF) "éhséglázadásokat" helyezett kilátásba, amelyek ellen határozott rendőri fellépésre lesz szükség.

Pintér Sándor arról beszélt, hogy szerinte az "országban jelentősen vissza fog esni a vásárlóerő, szegényednek az emberek, egyre több olyan jelenség lesz, ami a rendvédelmi szervek nélkül nem lesz megoldható". Azt is mondta: az előbbiek miatt egyre nagyobb lesz a korrupció, egyre nagyobbak lesznek a gazdasági bűncselekmények, egyre több lesz az utcai bűncselekmény és - mint fogalmazott - "nyilvánvaló, hogy egyre több lesz a fegyveres rablástól kezdve minden más". Mindezek megfékezéséhez elszegényedett rendőrséggel nem lehet nekikezdeni - szögezte le.

Az MSZP a belügyminiszter szavaiból arra következtet, hogy az önkormányzati választások, azaz október 3-a után létszámleépítések, megszorítások várhatóak, a Fidesz akkor fogja megmutatni igazi arcát. A szocialisták ismét arra szólítják fel a Fidesz-kormányt, hogy október 3-a előtt hozzák nyilvánosságra a 2011. évi költségvetés sarokszámait - szögezte le Török Zsolt, aki szerint ha a Fidesz politikusai "bátor, igazi államférfiak", akkor még a választás előtt kiállnak és elmondják, milyen megszorításokra készülnek, miért akar Pintér Sándor erős rendőrséggel szembe állni a magyar néppel, miért vetette fel a rendőrségi bevetését ősszel.

Az MSZP szóvivője úgy vélekedett: aki a Fideszre szavaz, az a megszorításokra szavaz. Ha a Fidesz nem áll ki a választások előtt a válasszal, akkor a józan választóknak el kell gondolkozniuk, hogy érdemes-e ezek után a kormánypártra szavazniuk - emelte ki Török Zsolt.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.