Csoki és energiaital

Az iskolából kiszabaduló diákokra nemcsak a diákmunka-szövetkezetek és a munkaadók, hanem svihákok is vadásznak, olyanok akik vagy nem valós munkát kínálnak, vagy pedig a diákot könnyen kihasználható ingyen munkaerőnek tekintik.

Nyári diákmunka: megy a meló ezerrel

A tanév vagy a vizsgaidőszak végével idén is országszerte sok ezer diák döntött úgy, hogy maga próbálja megkeresni a zsebpénzt a nyaralásra, vagy a szeptembertől kezdődő diákév kiadásaira. A nyári munka később is jól kamatozhat, sokan életük első rendes állását köszönhetik annak, hogy már ismeri a munkáltató. A diákokra azonban csalók is vadásznak.

Vidék kontra Budapest

Jobbára kiegyenlítődtek a Budapesti és a vidéki munkabérek, bár jelenleg valamivel többet lehet keresni a fővárosban.

Való világ: mi vár a kirúgott közmédiásokra?

A Facebookon már elkezdődött a munkakeresés, a közmédiumokból kirúgottak barátai arra kérik ismerőseiket, ha valahol tudnak megüresedett állásról, szóljanak.

Megoldás lehet a kelet-európai szakemberimport

– Az Audi beruházása egyszerűen vákuumot teremt a helyi munkaerőpiacon – mondta Dinnyés Előd, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara titkára azon a konferencián, amelyet a Duna-régiós országok szakképzéseinek összehangolási lehetőségeiről és a munkaerő-piaci igényekhez leginkább igazodó oktatási rendszerek kidolgozásáról rendezett a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK).

 

Máshoz értenének

A Manpower minap közzétett, 39 országra kiterjedő felmérése szerint a gazdasági fellendüléssel párhuzamosan nem csak Magyarországon probléma a keresleti és kínálati oldal egyensúlytalansága.

A 40 ezer munkaadó megkérdezésével készült kutatás eredményeinek tanúsága szerint az állástalanság magas aránya ellenére számos vállalkozás nem tudja betölteni nyitott pozícióit, mert hiányzik a jól képzett, tapasztalt munkaerő. Az előző évi felmérés során mértnél három százalékkal több cég –azaz a válaszadók 34 százaléka – nem tudja betölteni nyitott pozícióit megfelelő jelentkezők hiányában.

Drámaian nőtt a kereslet néhány hónap alatt például Indiában: itt a cégek 50 százaléka állítja, hogy nem talál megfelelő munkaerőt, míg egy éve ez a szám csak 16 százalék volt, az Egyesült Államokban 14 százalékról 52 százalékra ugrott a megfelelő munkatársakat sikertelenül kereső vállalkozások száma. Japánban, Németországban, Kanadában, valamint az Egyesült Királyságban szintén növekedést mértek. A vizsgált országok közül csak Kínában, Olaszországban és Franciaországban enyhült egy év alatt a munkaerő-piaci egyenlőtlenség.

A Manpower felmérése szerint a legnagyobb hiány a jól képzett műszaki szakemberek, az értékesítéssel foglalkozók és a kereskedelmi alkalmazottak körében van. A probléma elsősorban az, hogy a jelentkezőknek nincs vagy kevés a tapasztalatuk, hiányos a képzettségük, és gyakran nagyobb a fizetési igényük, mint amit a cégek biztosítani tudnak. Nem ritka, hogy kevés a jelentkező a meghirdetett állásra, és így még nehezebb a kiválasztás. Egyes cégek már meglévő alkalmazottaikat képzik tovább, mások felvételi rendszerüket módosítják, néhány százalék pedig még a kezdő fizetés emelésére is hajlandó.

Nem ritka azonban, hogy a betöltetlen pozíciót inkább üresen hagyják, és a már meglévő munkatársakat túlóráztatják. Japánban, Indiában, Brazíliában, Ausztráliában és Tajvanon a legnagyobb a probléma, legkevésbé egyenlőtlen helyzet Lengyelországban, Írországban, Norvégiában, Peruban és Spanyolországban van.

Kapós a jó szakember
Kapós a jó szakember
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.