A szárnypróbálgatás ideje

Nem történik tragédia, ha valakit nem vesznek fel a választott egyetemre, főiskolára. Érdemes szakmát, nyelvet tanulni - akár itthon, akár külföldön. Aki időközben megtalálja álmai munkahelyét, később is visszatérhet az iskolapadba.

Mennyit ér a diploma?

Bolognai diplomával nehezebb az elhelyezkedés, mint a hagyományos oklevéllel – többek között erre is rámutatnak a diplomás pálya-követés intézményi adatai, amelyek már az interneten is elérhetők.

Diplomával megtöbbszörözhető a jövedelem

Alapfokú végzettséggel 130 ezer forintot, főiskolai diplomával a dupláját, egyetemivel pedig majdnem a tripláját lehet keresni – derül ki a fizetesek.hu portál felmérése szerint.

Tanfolyamon a diplomások

Mára egyértelműen felborult a hazai munkaerőpiac, a diplomásokból túlkínálat van, szakmunkásokból soha nem látott hiány alakult ki.

Öt mérnökkel indult

Modellrepülővel is illusztrálta válság utáni szárnyalását a 125. születésnapját ünneplő Bosch.

 

Támogatott diplomamunkák

Új programot indít a győri jármű- és motorgyár: az Audi Adventure keretében 350 hallgató szerezhet szakmai tapasztalatokat az Audi Hungariánál, ahol minden területen kínálnak gyakornoki pozíciókat, valamint több mint száz diplomamunka megírását is támogatja a cég.

Különösen keresettek a műszaki, gazdasági és informatika szakos nappali tagozatos hallgatók, németnyelv-ismerettel és legalább négy lezárt szemeszterrel. A legjobb teljesítményt nyújtó gyakornokoknak lehetőségük nyílik arra is, hogy külföldi Audi-telephelyekre menjenek szakmai gyakorlatot, és ezáltal nemzetközi tapasztalatokat szerezni.

Rozman Richárd személyzeti igazgató szerint a program jó lehetőség a hallgatók megismerésére és arra, hogy őket az Audi Hungariához kössük, majd később munkavállalókként alkalmazzuk. Lényeges eleme a programnak a lépcsőzetesen felépülő díjazási rendszer, ami a jelöltek teljesítményétől és a gyakorlat időtartamtól függ. A cégnél eltöltött gyakornoki program esetén a jelölteket negyedévente értékelik.

Felavatták Győr városa, a Széchenyi István Egyetem és az Audi Hungaria összefogásával a több mint 1,2 milliárd forint értékű oktatási bázist. Az új épületbe beköltöző tanszék fő tevékenységi köre a motormechanika és belső égésű motorok tribológiája: a speciális felsőfokú oktatás fókuszában a gyakorlatorientáltság, a szakmán túli képességek fejlesztése és a kétnyelvűség áll. A hallgatók tanulmányaik alatt rendszeresen részt vesznek az Audi Hungaria kutatási és fejlesztési projektjeiben.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.