Fekete felhők a fazekasmesterség felett

A túlélésért küzdenek a fazekasok – állítja a szakma több mestere.

Még nem tudni, mit hoz az ötszörös büntetés

Az év elején drasztikusan megemelkedett a cégek által fizetendő rehabilitációs hozzájárulás, amit csak megváltozott munkaképességű emberek alkalmazásával lehet kiváltani.

Magányos farkasok vagy csapatjátékosok

Az utóbbi időben nem akárki népszerűsít egy nálunk csak pár éve ismert szakmát: maga a miniszterelnök átmeneti vezetőként látja el feladatát. Az első interim menedzsment cég két különböző filozófia mentén a közelmúltban ketté vált.

Leszakadáshoz vezethet a szakemberhiány

.

Öttömösről szegedi gimnáziumba

Február 15-ig kell középiskolába jelentkezniük a nyolcadik osztályosoknak.

 

A magánszférában is Út a munkába

Jövőre a vállalkozások is részt vehetnek az Út a munkába programban, amely az ideinél több embert érhet el, mert nem csak a rendszeres szociális segélyezettek, hanem a regisztrált álláskeresők is részt vehetnek benne – közölte Szűcs Erika, a programért felelős miniszteri biztos egy minapi tájékoztatón.

– A foglalkoztatói kör bővítésére azért is szükség van, mert az önkormányzatok nem tudnak annyi munkát biztosítani mint ahány ember ellátásra vár. A kormány jövőre 110 milliárd forint hazai és 7,5 milliárd forint uniós forrást biztosít erre a célra, szemben az idei 97 milliárddal. A foglalkoztatottak átlagos havi létszáma várhatóan 50-60 ezer lesz: a téli hónapokban 30-35 ezren, nyáron pedig 80-90 ezren juthatnak munkalehetőséghez.

Az önkormányzati foglalkoztatásba az idén bevonni tervezett 152 ezres létszám várhatóan 154 ezerre bővül – ennyi ellátottnak lesz lehetősége arra, hogy legalább 90 napos foglalkoztatásban részesüljön. A 3174 magyar önkormányzat közül mindössze 42 nem készített közfoglalkoztatási tervet. A foglalkoztatási hivatal közleményéből kiderül: az ország különböző régióiban eltérő a programban résztvevők aránya. Az érintettek Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élnek legnagyobb arányban a lehetőséggel.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.