Fekete felhők a fazekasmesterség felett

A túlélésért küzdenek a fazekasok – állítja a szakma több mestere.

Még nem tudni, mit hoz az ötszörös büntetés

Az év elején drasztikusan megemelkedett a cégek által fizetendő rehabilitációs hozzájárulás, amit csak megváltozott munkaképességű emberek alkalmazásával lehet kiváltani.

Magányos farkasok vagy csapatjátékosok

Az utóbbi időben nem akárki népszerűsít egy nálunk csak pár éve ismert szakmát: maga a miniszterelnök átmeneti vezetőként látja el feladatát. Az első interim menedzsment cég két különböző filozófia mentén a közelmúltban ketté vált.

Leszakadáshoz vezethet a szakemberhiány

.

Öttömösről szegedi gimnáziumba

Február 15-ig kell középiskolába jelentkezniük a nyolcadik osztályosoknak.

 

A Corvinus vezeti a listát

A Budapesti Corvinus Egyetem vezeti a Népszabadság most megjelent felsőoktatási TOP kiadványának „hallgatói minőség” alapján fölállított intézményi rangsorát: a 2009-ben fölvettek pontátlaga alapján az intézmény három kara is dobogós helyezést ért el.

A társadalomtudományi karra átlagosan 464, a közgazdaság-tudományira 459,23, a gazdaságtudományi karra pedig 456,34 ponttal kerültek be a hallgatók. A kiadvány 14 képzési területen rangsorolja a felsőoktatási intézmények karait az adott intézménybe első helyen és összességében jelentkezők száma, pontátlaga, illetve nyelvvizsgáik száma alapján.

A felsõoktatási intézményektől begyűjtött adatok alapján is készültek rangsorok az egyetemek és fõiskolák  infrastrukturális körülményeirõl. Ennek alapján például a legolcsóbb kollégiumi elhelyezést a Pécsi Tudományegyetem biztosítja, havonta 3500 forintért, a legtöbb hallgatót a Szent István egyetem kollégiumába veszik föl: a jelentkezõk 49 százaléka bekerülhet.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.