Fekete felhők a fazekasmesterség felett

A túlélésért küzdenek a fazekasok – állítja a szakma több mestere.

Még nem tudni, mit hoz az ötszörös büntetés

Az év elején drasztikusan megemelkedett a cégek által fizetendő rehabilitációs hozzájárulás, amit csak megváltozott munkaképességű emberek alkalmazásával lehet kiváltani.

Magányos farkasok vagy csapatjátékosok

Az utóbbi időben nem akárki népszerűsít egy nálunk csak pár éve ismert szakmát: maga a miniszterelnök átmeneti vezetőként látja el feladatát. Az első interim menedzsment cég két különböző filozófia mentén a közelmúltban ketté vált.

Leszakadáshoz vezethet a szakemberhiány

.

Öttömösről szegedi gimnáziumba

Február 15-ig kell középiskolába jelentkezniük a nyolcadik osztályosoknak.

 

Százötven szakma rugalmas lehet

Háromezer új munkahely is létrejöhet az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) rugalmas foglalkoztatást segítő programja keretében – közölte Budai Balázs, a Telework Budapest Konzorcium vezetője.

A közel két és fél milliárd forint értékű projekt célja egy olyan modell kialakítása, amelynek keretében 150 rugalmas és távmunkában végezhető szakmát fejlesztenek, illetve alakítanak át.

– A részmunkaidős foglalkoztatottak aránya Magyarországon mindössze öt százalék, és a távmunkában, illetve e-munkában foglalkoztatottak aránya is alulmúlja az uniós átlagot – hívta fel a figyelmet Székely Judit, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium (SZMM) szakállamtitkára. – A válság még inkább ráirányítja a figyelmet az atipikus foglalkoztatási formákra. A projekt jobb munkaszervezésre ösztönözheti a vállalatokat, és az állástalanoknak, valamint a megváltozott munkaképességűeknek is esélyt jelent – tette hozzá. Jövőre is meghirdetnek egy távmunka-fejlesztési programot, amelynek keretében évente 800–1000 új távmunkás munkahelyet hozhatnak létre.

A program 2010. december 31-ig tart, a részvétel minden munkaadó és munkavállaló számára nyitott, az érdeklődők a www.rugalmas.hu honlapon tájékozódhatnak. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.