Fekete felhők a fazekasmesterség felett

A túlélésért küzdenek a fazekasok – állítja a szakma több mestere.

Még nem tudni, mit hoz az ötszörös büntetés

Az év elején drasztikusan megemelkedett a cégek által fizetendő rehabilitációs hozzájárulás, amit csak megváltozott munkaképességű emberek alkalmazásával lehet kiváltani.

Magányos farkasok vagy csapatjátékosok

Az utóbbi időben nem akárki népszerűsít egy nálunk csak pár éve ismert szakmát: maga a miniszterelnök átmeneti vezetőként látja el feladatát. Az első interim menedzsment cég két különböző filozófia mentén a közelmúltban ketté vált.

Leszakadáshoz vezethet a szakemberhiány

.

Öttömösről szegedi gimnáziumba

Február 15-ig kell középiskolába jelentkezniük a nyolcadik osztályosoknak.

 

Ezer állást teremt a BP szolgáltató központja

A világ egyik legnagyobb olajés gázipari vállalata, a BP budapesti európai szolgáltató központja több mint ezer embernek ad majd munkát a következő négy évben.

A központ ügyfélszolgálati és üzleti szolgáltatásokat nyújt a BP európai finomító és értékesítési üzletága számára. A vállalat Malajziában Kuala Lumpurban, az Egyesült Államokban – Chicagóban, Ausztráliában – Melbourneben, a Dél-afrikai Köztársaságban pedig Fokvárosban működtet hasonló központokat.

– Az infrastruktúra határidőre elkészült, és már több mint száz munkatársat vettünk fel és tanítottunk be. A központ a BP egyesült királyságbeli üzletágai és ügyfelei számára nyújt pénzügyi, ügyfélszolgálati és beszerzési szolgáltatásokat – közölte Philip Whelan, a budapesti központ igazgatója a keddi megnyitón. Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter elmondta: az elmúlt kilenc évben több szolgáltató központ jött Magyarországra, amelyek ma már több mint 14 ezer embernek adnak munkát. A kormány, illetve a minisztérium további tíz-tizenöt szolgáltató központ létrehozásával kapcsolatos projektről tárgyal.

Egyelőre százan dolgoznak a központban
Egyelőre százan dolgoznak a központban
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.