Vona Sajóbábonyban nem fogott kezet a vajdákkal

Gyűlést tartott tegnap a Jobbik a sajóbábonyi általános iskola tornatermében. A gárda kapitánya közölte: addig grasszálnak egyenruhában a városban, "amíg rend nem lesz". Videóval

Vonát támadja a kuruc.info

Történelmi válaszúton a Jobbik címmel közölt meglepő cikket a Jobbik-közeli Kuruc.

Vonáék ma újra gárdáznak

Vona, ifj. Hegedűs, Kiss Róbert újratöltve. Vona Gábor arra készül, hogy a Magyar Nemzeti Gárda mai rendezvényével szondázza Pintér Sándort, és persze Orbán Viktort is,

Gárdaparanoia avagy a két pofon törvénye

A közbiztonság javítása érdekében szükséges egyes törvénymódosítások általános vitájával folytatta munkáját keddre virradó éjszaka az Országgyűlés.

Fagyos viszony a megroppant gárda és a Jobbik között

„Az idő nekünk dolgozik, akár a Jobbikkal, akár nélküle, de meg fogunk állni a lábunkon” – bizakodik Ináncsi József, a gárda vezetője.

 

Vona föl akarja éleszteni a Magyar Gárdát

Szombaton új főkapitánya lesz a Magyar Gárdának, de a nevét a Jobbik elnöke még nem árulta el. Vona Gábor úgy vélekedett, hogy a gárdát "a narancsos forradalmi kormány jobban üldözi , mint elvetemült vörös elődje."

A gárdisták mindig velünk vannak, viszont a jelenlegi politikai helyzetben nem tud a közösség olyan látványos lenni, mint az elmúlt években - nyilatkozta Vona Gábor a Jobbik párthonlapján. - Az a szomorú helyzet, hogy a narancsos forradalmi kormány jobban üldözi a Gárdát, mint elvetemült vörös elődje. Ennek ellenére a Jobbik és a Gárda közötti testvéri kapcsolatot olyan erősnek látom, amelyet nem lehet szétverni. Az elmúlt évek harcai összekovácsoltak bennünket. Ha valaki visszanézi a Gárda történetét - én, mint az egyik alapító kezdetektől fogva jelen vagyok benne - láthatja, hogy amikor szét akarták verni a Gárdát, akkor azt mindig úgy próbálták megtenni, hogy szembefordítsák a Jobbikkal. Erre mondtam én mindig, hogy akár jobbikos, akár gárdista legyen az illető, aki a két közösséget szembe akarja fordítani egymással, annak én kitörlöm a nevét még a noteszemből is.

Gárdaparádé
Gárdaparádé

Vona szerint a Jobbik és a gárda közé a titkosszolgálatok vertek éket, méghozzá hazai és nemzetközi politikai ellenfeleik megbízásából. "Szinte nyílt titok - mondta -, hogy a magyar emberek adóforintjaiból az elmúlt években több milliárd forintot költöttek a Gárda szétverésére. Képzeljük el, hogy a szolgálatoknak adnak ötmilliárd forintot erre a célra, és ez egy óvatos becslés. Ebből, ha csak mindenkinek 10 millió forintot adnak, azzal már 50 embert meg lehet vásárolni. 50 emberrel pedig egy egész országot szét lehet verni, nemhogy egy mozgalmat. És akkor még nem beszéltünk az időközben megzsarolt, vagy eleve az állományból beépített emberekről. Három év távlatából rengeteg tapasztalat gyűlt össze, lassan kezdem szagról felismerni a hivatásos torzsalkodókat.

Ináncsi Józsefről, a gárda mostani vezetőjéről a pártelnök nincs jó véleménnyel. - Nem ismerem őt annyira, de az elejétől fogva jelzett az agyamban a vészcsengő vele kapcsolatban - jegyezte meg Vona, és kijelentette: Ináncsi alkalmatlan vezető. Mégpedig azért, mert "ahelyett, hogy belátta volna a helyzetet, elment a Népszabadsághoz, a Magyar Nemzethez - akik persze örömmel dörzsölték a tenyerüket, hogy újra belerúghatnak a Gárdába - és elmondta, hogy a mozgalom szétesőben, a Jobbik elárulta őket. Ináncsi Vona szerint ezzel végképp "bebizonyította alkalmatlanságát".

- Aki pedig egyszer elárulja az övéit, az máskor is el fogja. Én például soha nem mennék be az ATV-be, hogy valamelyik jobbikos vagy gárdista bajtársam ellen beszéljek, hanem megpróbálnám házon belül megbeszélni a problémát. Ő más utat választott és ezzel kiírta magát a Gárda történetéből.

Vona Gábor már tudja, ki lesz a gárda új főkapitánya, de a nevét még nem árulta el. "Egy biztos, nagyon nehéz feladat áll előtte, hiszen egy elképesztően sivár politikai és gazdasági helyzetben, egy kissé szétszéledt Gárdát kell megerősítenie" - fogalmazott a pártelnök.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.