Jobb a net, mint a szex

Egy felmérés szerint az amerikaiak kétharmada úgy érzi: nem tudna élni internet nélkül. És ami még meglepőbb, megvolnának inkább szex nélkül, csak a szörfözést hagyják meg nekik.

Kikapcsolnak a valóságból

Ha költőiek akarnánk lenni, azt mondhatnánk: az értelem csatázott a szenvedéllyel tavaly a hazai számítógépes játékok piacán. A harcban a szenvedély győzedelmeskedett.

Jön a szuperkommunikátorok évtizede

Notebookkal fekszenek, mobillal kelnek. A digitális generáció tagjai egyszerre több csatornán képesek információt cserélni. A három leggyakoribb szó az életükben: válasz, továbbítás, küldés…

Az internetes magyar nyelvről

Sürgető szükségét látom vonzó, karikatúrákkal, képekkel, illusztrációkkal ékes, agresszíven szellemes, a nagyközönségnek szóló nyelvművelő, szinte „bulvárlapnak”, amelynek legyen televíziós változata is, és név szerint pécézi ki mindazokat, akik nyilvánosság előtt vétenek a magyar nyelv szelleme és szabályai ellen. NolBlog

Az elektronikus rendőrállam már létezik

Napjainkra valósággá váltak az amerikai filmekben vizionált elektronikus rendőrállamok, amelyek az információs technológiának köszönhetően figyelik állampolgáraikat. Egy internet-biztonsággal foglalkozó kutatás.

 

Vihar a Facebook körül

Az internetezők bebizonyították, hogy képesek befolyásolni a szolgáltatókat: a Facebook közösségi portál szerdán bejelentette, hogy visszavonja az úgynevezett szolgáltatási feltételek szövegében nemrég végrehajtott változtatásokat. Az említett szabályok a felhasználók tízmilliói által szolgáltatott adatok felhasználására vonatkoznak - írja a The New York Times

A szövegezést két héttel korábban különösebb feltűnés nélkül módosította a portál, amikor azonban fény derült a változtatásra, az nagy nyugtalanságot váltott ki és tiltakozások özönét eredményezte a felhasználók körében.

A szolgáltatási szabályok általában a megfelelő magatartást írják le és engedélyezik a cég számára a felhasználók adatainak tárolását. A hónap elején a Facebook törölt a szövegből egy részt, amely leszögezte, hogy a felhasználók bármikor törölhetik az általuk feltöltött tartalmat a honlapról, amivel az annak tárolásához adott hozzájárulás megszűnik. Ehelyett olyan új fogalmazást alkalmazott, amelynek értelmében a Facebook megtartja a felhasználók tartalmait és felhasználási engedélyét a regisztráció törlése után is.

A változtatás vasárnapig senkinek sem tűnt fel, ekkor azonban a Consumerist fogyasztóvédő blog idézte az új szöveget és úgy értelmezte, hogy „mindent, amit valaki feltölt a Facebookra, tetszése szerint bármikor, bármeddig felhasználhat a Facebook, függetlenül attól, mit tesz ezt követően" a tartalom szerzője. Mivel a közösségi portál 175 milliósra becsült felhasználó táborral rendelkezik, a Consumerist  állítása nagy feltűnést keltett, 300 ezer internetező regált rá, számos külön csoport alakult a változtatás ellenzésére. Az online megjegyzések között ilyen megállapítások voltak olvashatók: „A Facebook tulajdonává váltunk".

Mark Zuckenberg, a Facebook ügyvezetője hétfőn először úgy reagált, hogy a felhasználók továbbra is tulajdonosai az általuk feltett tartalmaknak, de nem utalt arra, hogy változtatni kívánna a szövegen. Az amerikai média részletesen foglalkozott az üggyel, kedden már a CNN is külön riportban tárgyalta. Szerdán Zuckerberg a Facebook portálján bejelentette: „az elmúlt napokban érkezett reagálások és kérdések nyomán elhatároztuk, hogy visszatérünk a korábbi megfogalmazáshoz a szolgáltatási feltételek szövegezésében addig is, amíg megoldjuk az emberek által felvetett kérdéseket."

forrás: globusz.net

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.