Orbán nem tágít: a szabadságharc frontvonala az MNB-alelnöki poszt

Enerváltnak látták vezető fideszes politikusok Orbán Viktort az utóbbi napokban, szerintük mégsem adta fel harcát, és ragaszkodik a harmadik MNB-alelnöki poszt betöltéséhez.

Varga szabad kezet kapott Orbántól, vége lehet az időhúzásnak

Neki úgy kell megkezdenie a tárgyalásokat, hogy a kormány és a parlament által nincs megkötve a keze - vallja.

Orbán szava lesz a garancia

Orbán Viktor a héten levelet küld az Európai Bizottság elnökének, amelyben ígéretet tesz arra, hogy a jelenlegi jegybanki vezetés mandátumának jövő márciusi lejártáig nem nevez ki új alelnököt a jegybankhoz.

Brüsszelben még várják Orbán levelét

Még nem érkeztek meg a magyar kormány által a jegybanktörvény módosításáról küldött levelek az Európai Bizottsághoz (EB) – nyilatkozta a testület szóvivője.

Orbán emeli a tétet az IMF-tárgyalások kezdetén

Röpke egy órát töltött kedden, a hiteltárgyalások első napján a Nemzetközi Valutaalap delegációja Varga Mihály tárca nélküli miniszternél.

 

Varga októberre várja az IMF-et

Varga Mihály a Bloomberg hírügynökségnek októberre tette a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) folytatandó tárgyalások időpontját. Korábban még szeptemberről volt szó.

Októberben folytatódhatnak Magyarország hiteltárgyalásai a Nemzetközi Valutaalappal és az Európai Unióval - írta Varga Mihály tárca nélküli minisztert idézve a Bloomberg hírügynökség.

A magyar főtárgyaló kedden Varsóban nyilatkozott erről. A Bloomberg emlékeztetett arra: korábban arról volt szó, hogy az egyeztetések szeptemberben folytatódnak.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn parlamenti felszólalásában úgy fogalmazott, hogy Magyarország ma erősebb, mint 2008-ban volt, nagyobb a mozgástere, ezért nem szorul rá arra, hogy a négy évvel ezelőttihez hasonló, "rossz megállapodást" kössön a Nemzetközi Valutalappal. Magyarországnak a saját maga miatt egyébként nem is lenne szüksége biztosításihitel-típusú IMF-megállapodásra, és arra az uniós problémák miatt kényszerül - jelentette ki.

Az elmúlt hét végén, a hagyományos kötcsei találkozón Varga Mihály ugyancsak azt hangoztatta, hogy Magyarországnak jó megállapodást kell kötnie a Nemzetközi Valutaalappal és az Európai Unióval. A tárca nélküli miniszter megerősítette, hogy Magyarország alapvetően biztonsági hitelre tart igényt.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.