Rákkeltő bébibételeket találtak

Noha azonnal levették a polcokról a rákkeltő növényvédőszerrel szennyezett akciós, szlovák OVKO bébiételeket a Tesco áruházakban, és az eladott termékek árát visszatérítik, az áruházlánc milliós nagyságrendű bírságra számíthat.

A Hamász nem enged be Gázába izraeli élelmiszert

A radikális Hamász vezette gázai kormányzat nem engedi be az övezetbe az újonnan engedélyezett izraeli élelmiszereket mindaddig, amíg fennmarad a terület blokádja - közölte csütörtökön Ziad az-Zaza gazdasági miniszter.

Rászállnak a külföldi élemiszerre

A kormány tervei szerint az eddiginél szigorúbban ellenőrzik az importélelmiszereket.

Eredetvédett lett a gyulai és a csabai kolbász

A Gyulai Húskombinát két terméke két-két néven is - Gyulai kolbász és Gyulai pároskolbász, valamint Csabai kolbász és Csabai vastagkolbász - felkerült a szűk körű, az európai uniós országokban összesen mintegy 900 helyi tradíciójú terméket tartalmazó listájára.

Csak óvatosan: kékes színeződés miatt hívnak vissza Mozzarella sajtokat

Az Európai Unió élelmiszerekre és takarmányokra vonatkozó gyorsriasztási rendszerén (RASFF) keresztül több bejelentés is érkezett érzékszervi elváltozás miatt kifogásolt Mozzarella sajtról, amelyből Magyarországra is kerülhetett.

 

Visszacserélik a bébiételt, mert üvegszilánk lehet benne

A dm Kft. elővigyázatosságból visszahívja babylove nevű üveges bébiételét, miután Németországban üvegdarabokat találtak két darab babylove bio bébidesszertben - tette közzé a dm honlapján.

A cég a honlapján jelezte, hogy elővigyázatosságból az érintett gyártási számú terméket (babylove bio bébidesszert joghurttal és vegyes gyümölccsel 7 hónapos kortól adható, 190 g, gyártási szám: D0390 lejárat: 08.02.12 (nap.hó.év)) a cég Magyarországon is visszahívja. A gyártási szám és lejárat a kupak peremén található.

A dm felkéri azokat a vásárlókat, akik ilyen terméket vettek, azt ne használják fel, hanem vigyék vissza egy dm üzletbe, ahol kicserélik vagy visszafizetik az árát - olvasható a cég honlapján.

 

 

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.