Hú, egy kamionnyi jelöletlen tojást találtak

Egy kamionnyi, Szlovákiából Magyarországra szállított jelöletlen tojást találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a határszéli Rajka közelében.

Aggódnak az élelmiszerellátás miatt

Az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés résztvevői állást foglaltak a növekedés támogatása, a kereskedelmet korlátozó intézkedések leépítése és a költségvetési fegyelem erősítése mellett, ellensúlyozandó az európai válság okozta pénzügyi bizalomvesztést és egyéb kedvezőtlen hatásokat.

Nem tudni, került-e hozzánk mérgező cseh ital

A cseh hatóságok szerint hét ottani szeszesital-márka utánzataiba kerülhetett bele a halált okozó metil-alkohol.

Gyenge az idei cukorrépatermés

Gyengén termett a cukorrépa is az idén, a nyugat-dunántúli gazdák még a szerződött mennyiséget sem tudják leszállítani a Kaposvári Cukorgyárnak.

Tömegével dőlt a „hamis” cukor

Három településen; Nagykátán, Akasztón, Ácson nyilvántartásban nem szereplő cukorszállítmányokat foglaltak le a hatóságok az elmúlt héten – tette közzé a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉHIB).

 

Több mint kétszáz tonna cukrot foglaltak le a vámosok

A hatóságok három telephelyen, három különböző cégnél találtak regisztrálatlan cukorszállítmányokat, amelyeket kivontak a forgalomból.

Több mint kétszáz tonna, nyilvántartásban nem szereplő cukrot foglaltak le az élelmiszerbiztonsági hatóságok
három településen, Nagykátán, Akasztón és Ácson- adta hírül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH).

2012. november 13.-án Nagykátán a NAV bejelentését követően került sor ellenőrzésre, melyben a NÉBIH kiemelt ellenőrzéssel foglalkozó csoportja és a Pest Megyei Kormányhivatal (KH) munkatársai vettek részt közösen.

A cukor forgalmazója – egy sárospataki székhelyű cég – bérmunkában végeztette a külföldről beszerzett, nagykiszerelésű kristálycukor 1 kg-os kiszerelésbe történő csomagolását. A cukor részben francia, részben lengyel származású volt.

Egy másik, aszódi telephelyű cég, ugyan bejelentett vállalkozásként végezte tevékenységét, azonban akasztói telephelyén és Nagykátán illegálisan működő cukorcsomagoló vállalkozásokat foglalkoztatott.

A Pest Megyei kormányhivatal elrendelte a bejelentés nélküli tevékenységgel előállított termékek forgalomból való kivonását, a fogyasztókhoz eljutott cukor visszavonását.

2012. november 16-án Ácson újabb nyilvántartásba vétel nélküli cukorcsomagoló üzemet találtak. A vállalkozás telephelyén 226 tonna francia, lengyel, litván származású cukor volt részben már becsomagolt állapotban.

A tények feltárása jelenleg folyamatban van, az üzem működését a Komárom Megyei KH illetékes kerületi hivatala azonnali hatállyal felfüggesztette, és az ott található cukrot zárolta.


Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.