Javuló feldolgozóipari kilátások

Újból bővül a feldolgozóipar, a Beszerzési Menedzser Index (BMI) szezonálisan kiigazított júliusi értéke 53,5 pont volt, 3,9 százalékponttal magasabb a júniusinál - közölte a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) hétfőn.

Beszállt a Siemens a szegedi erőműtervbe

A Siemens 50 százalékot vásárolt a svájci Advanced Powertől a Szegeden tervezett 160 milliárd forintos gázerőmű cégében.

Fogynak az autóipari beszállítók

A gépjármű-forgalmazók után az autóipart is elérte a válság második hulláma: idén az első félévben csaknem annyi autóipari beszállító ellen indítottak felszámolási eljárást, mint tavaly egész évben.

Újabb nagy autóipari beruházás

Tizenegymillió eurós – mintegy hárommilliárd forintos – beruházással jelentősen bővíti esztergomi üzemét a német Kirchhoff-csoport magyarországi leányvállalata, amely a Mercedes kecskeméti üzemének is beszállítójává vált.

„Rendes" utat kíván járni a Siemens

Nem lehet oka panaszra a magyarországi Siemens-nek, miután a csoportszintű forgalom a szeptemberben lezárt üzleti évben az előző évhez képest 6 százalékkal, 89,7 milliárd forintra nőtt - jelentette ki Dale A.

 

Több magyar beszállítót szeretne a Siemens csoport

A Siemens csoport a korábbinál is nagyobb szerepet szán a magyarországi beszállítóknak, elsősorban a kis- és közepes vállalkozásoknak - mondta Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A nyáron kinevezett új elnök-vezérigazgató elmondta: áttekintette a vállalat működését, s ezt követően kitűzték a célokat. Kifejtette, nem a gyors növekedés a cél, hanem az, hogy a csoport értéket teremtsen, egészségesen fejlődjön, s fokozatosan megerősödjön a Siemens pozíciója az országban és a régióban.

Ezt a célt szolgálja az együttműködés erősítése a vállalatcsoporton belül, a partnerekkel, a beszállítókkal és a megrendelőkkel, illetve tágabb értelemben a cég egész külső környezetével.

A csoport arra számít, hogy az októberben kezdődött 2010-2011-es üzleti évben elindulhatnak azok a nagy állami fejlesztési projektek, amelyekben a Siemens, technológiai tapasztalata és szakértelme folytán, hagyományosan fontos szereplő - mondta a vezérigazgató.

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.