A hadsereget küldenék a hackerek ellen

Az Egyesült Államok fenntartja a jogot arra, hogy katonai erővel torolja meg az őt érő kibertámadásokat, és azon munkálkodik, hogy növelje képességét mindenféle internetes behatolás forrásának felderítésére - közölte egy kedden nyilvánosságra hozott jelentésében a Pentagon.

Olcsóbb lett az élet Amerikában

A várt stagnáláshoz képest enyhe mérséklődést mutatott az amerikai fogyasztói árindex októberben, ez négy hónap után az első időszak, mikor csökkentek az árak, tehát továbbra sincs inflációs nyomás az Egyesült Államokban.

Rálőttek a Fehér Házra

Az amerikai titkosszolgálat közölte: találtak egy töltényt, amely a Fehér Ház egyik ablakába csapódott. Obama nem volt otthon.

Nagyüzem a Fidesz-frakciónál

Az IMF után az amerikai nagykövet is ellátogatott ma a Fidesz-frakcióhoz.

Amerika berágott a portugálokra

George Wright többször is összeütközésbe került a törvénnyel, de Washingtonban hiába számítottak a kiadatására.

 

Szuperbomba: egy óra alatt bárhol lecsap

Az AHW óránként akár 12 ezer kilométert is repül, és állítólag képes hagyományos és nukleáris töltetet is célba juttatni.

A világ bármely pontját egy óra alatt képes elérni az a szuperbomba, amelyet sikeresen tesztelt az amerikai hadsereg - jelentette a Fox News hírcsatorna. Az „Advanced Hypersonic Weapon” (AHW) elnevezésű szuperbomba a hangsebességnél (343 méter/másodperc) ötször-tízszer nagyobb sebességgel száguld. Ennek megfelelően az AHW óránként legalább 6100 kilométert tesz meg, de képes ennek duplájára is – közölte a Pentagon. A washingtoni védelmi tárca bejelentése értelmében a bombát a Hawaii-szigetcsoport egyik tagjáról, Kauairól lőtték ki, és az fél órával később az onnan 3700 kilométerre fekvő Csendes-óceáni korallzátonyok egyikébe csapódott be. A Pentagon pontos sebességi adatot nem adott meg. A szuperbombáról még annyit tudni, hogy nem a rakétákéhoz hasonlatos meredek röppályát tesz meg, hanem a tengerszinttel viszonylag párhuzamosan repül. Az AHW állítólag képes hagyományos és nukleáris töltetet is célba juttatni. 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.