Lapvélemények: a Gazprom megtalálta az utolsó hiányzó láncszemet Budapesten

Magyarország volt az utolsó hiányzó láncszem a Déli Áramlat vezetékhez, de Dmitrij Medvegyvev és Gyurcsány Ferenc budapesti megbeszélése nyomán a közeli napokban aláírják a kormányközi egyezményt, bár Magyarország továbbra is támogatja a konkurens Nabucco-vezeték tervét - írta a Kommerszant című orosz gazdasági szaklap kedden.

Százmilliárdos üzlet az orosz-magyar gáztározó

A Pusztaföldvár-Dús térségében kialakítandó Mol-Gazprom közös gáztároló költségei 150-200 milliárd forintra tehetők.

Mégse kap gázt az Emfesz

A magyar fölgázrendszerirányító által ma közzétett adatok alapján tegnap mégse kapott gázt Ukrajnából az Emfesz.

Gázválságra várva

A magyar lakosság 60 százaléka szerint januárban valószínűleg, 15 százalék szerint biztosan megismétlődik a 2009 januári orosz-ukrán gázválság - derült ki az energiainfo.

Megalakul a Déli áramlat Zrt.

Budapesten ma tervezik aláírni a Déli áramlat orosz-európai gázvezetékterv hazai szakaszának majdani üzemeltetését végző orosz-magyar vegyes vállalat alapító okiratát.

 

Nincs kormányzati terv a Mol azonnali kivásárlására

A Nemzetgazdasági Minisztérium cáfolta, hogy küszöbön állna a Mol 21,1 százalékos tulajdonrészének kivásárlása az orosz Szurgutnyeftyegaztól.

Nem áll küszöbön a Mol 21,1 százalékos visszavásárlása az orosz Szurgutnyeftyegaztól (Surgutneftegas) - közölte a magyar kormány, amelyet a Dow Jones idézett csütörtökön.

"Mindkét ország kormánya jelezte, a kérdést prioritásként kezeli. Az orosz fél felvetése szerint a téma megvitatása folytatódik a magyar-orosz kormányközi gazdasági együttműködési bizottság következő ülésén" - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A minisztérium azt nem közölte, hogy mikor kerül sor a bizottsági ülésre.

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.