Alkotmányellenes a családi pótlék megadóztatása

Már a decemberi adó számításánál sem kell figyelembe venni a családi pótlékot. Az eddig befizetett terheket márciusban lehet visszaigényelni. A döntés 15 milliárd mínuszt jelent a büdzsének.

Tankoljon még idén, brutális adóemelés jön

Komoly drágulás volt a benzinkutakon júliusban, amikor az áfa egyszerre emelkedett a jövedéki adóval.

A legtöbb termék esetében 10 százalékkal emelkedik a jövedéki adó

Nemcsak az üzemanyag, hanem az alkohol és a cigaretta is drágul január 1-től az adóemelés miatt.

A magasabb adó sem józanítja a magyart

Az ismételt adóemelések után is nagyjából ugyanannyi szeszes ital fogy, mint korábban.

Bauer Péter: Adóhablaty

Amellett hogy rendbe hozza a Fidesz az egészségügyet, a MÁV-ot, az önkormányzatokat és mindent, ami nem jól működik, Orbán Viktor naponta emlegeti az adócsökkentést, ami nyolc éve a kedvenc vesszőparipája.

 

Nem lesz különadó a köztulajdonban álló cégek vezetőinek fizetésére

Nem bocsátotta általános vitára a parlament költségvetési bizottsága szerdai ülésén azt az öt szocialista képviselő által jegyzett törvényjavaslatot, amely különadóval sújtotta volna a köztulajdonban lévő cégek alkalmazottainak, illetve vezetőinek keresetét, havi 2 millió forint felett.

A javaslat úgy szólt, hogy a napi 66 ezer forintnál többet keresőkre, és csak 2010-ben és 2011-ben kell kivetni a különadót és annak járulékait. A különadó kulcsa 39 százalék lett volna, a fizetésre kötelezett kör pedig az állami és önkormányzati vállalatok alkalmazottai és vezetői.

A bizottság ülésén Horn Gábor (SZDSZ) alkotmányellenesnek nevezte a javaslatot, és közölte, hogy az országban mindössze 19 emberre vonatkozik. Ennyi személyre törvényt hozni pedig nevetséges - tette hozzá a képviselő. A bizottsági szavazáson 8 MSZP-s képviselő mondott igent, az ellenzéki pártok és az SZDSZ nemmel szavaztak, 3 szocialista képviselő pedig tartózkodott. Így a törvényjavaslat nem mehetett tovább általános vitára.

 

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.