Talmácsi nyerte az első szabadedzést

Talmácsi Gábor volt a leggyorsabb a 250 kcm-es kategóriában a gyorsasági motoros-világbajnokság első versenyének pénteki szabadedzésén, a katari Losailban.

Ingyen sem kell az MTV-nek a Moto GP?

A jogtulajdonos spanyol cég a szurkolóknak tett gesztusként ajánlotta fel a katari versenyt, a Magyar Televízió még nem válaszolt - írja az index .

Katari Nagydíj - mégis Közvetít a Magyar Televízió

Közvetíti a Magyar Televízió (MTV) vasárnap a gyorsaságimotoros-világbajnokság idénynyitó versenyét, a 250 kcm-es kategóriában Talmácsi Gáborral elrajtoló Katari Nagydíjat.

Talmácsit előresorolta az eső

A heves esőzés miatt a szervezők törölték a szombati időmérőket a gyorsaságimotoros-világbajnokság második versenyén, a japán Motegiben.

Balatonring: rajtra váró munkagépek

A jövő tavasszal világbajnoki futamot rendeznének a Balatonringen, ám a Sávoly határába tervezett gyorsasági motoros versenypálya helyén még mindig csak gaztengert látni.

 

MotoGP: esetleg a Hungaroringen?

Úgy tűnik, keresztet vethetünk a hazai MotoGP futamra: a sávolyi Balatonring biztos nem lesz kész szeptember 20-ra. A miniszter ugyanakkor a Hungaroringet ajánlja helyette, de nagyon gyors döntés kell.

A spanyol beruházó nem nyújtotta be eddig a hitelkérelmét a felerészt hitelből megvalósítani tervezett sávolyi motorospálya megépítéséhez, így nincs realitása annak, hogy a beruházás a tervezett szeptemberi  határidőre elkészüljön - jelentette be Suchman Tamás, a kiemelt fejlesztésekért, ezen belül a sávolyi MotoGP hatósági előkészítéséért felelős kormánybiztos.

A gyorsaságimotoros-világbajnokság Magyar Nagydíjára szeptember 20-án kerülne sor az új Balatonringen.

Suchman Tamás leszögezte, a magyar fél a feltételeket biztosította, kiemelten kezelte a beruházást és teljesítette a vállalásait. Az ügynek prioritást adva, rendkívüli szigorral  folytatták le a hatósági egyeztetéseket, így a pálya pár héten belül megkaphatja az építési engedélyt - tette hozzá. Ehhez a befektető jelentős beruházása révén megépült Sávoly község csatornahálózata, és hamarosan megkötik a szerződést a tisztítómű megvalósítására is.

A kormánybiztos beszámolója szerint a spanyol Sedesa vezette  konzorcium a költségeket fele részt önerőből, fele részt a Magyar  Fejlesztési Bank által nyújtott hitelből kívánta állni, azonban az ehhez szükséges hitelkérelme a mai napig nem érkezett be. Márpedig e nélkül nincs meg a fedezet a versenypálya szeptemberi határidőre tervezett megépítéséhez. A határidő betartásához nemcsak a hitelfelvétel ügyében kellett volna megtenni az első lépéseket hanem a sávolyi helyszínen is, ami szintén nem történt meg.

Suchman Tamás álláspontja szerint a gazdasági válság vezetett a beruházás elhalasztásához, amiről a spanyol fél, ígérete szerint csütörtökön, közleményben ad majd tájékoztatást.

Gyenesei István, sportért is felelős önkormányzati miniszter sem lát esélyt arra, hogy szeptember 20-án a Balatonringen MotoGP futamot rendezzenek, ugyanakkor szerinte még nincs veszve a magyarországi verseny. Mint az MTV Nap Kelte című adásában szerda regel elmondta: a Hungaroringen is rendezhetnék a futamot.

Frank Tamás, a Hungaroring Sport Zrt. alelnöke a felvetésre úgy reagált: fizikailag lehetséges a rendezés, de akkor nagyon gyorsan kellene meghozni a szükséges lépéseket.

 

A Balaton Ring sajtótájékoztatója 2008 júliusában
A Balaton Ring sajtótájékoztatója 2008 júliusában
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.