Vodafone-központ Miskolcon

Területi ügyfélszolgálatot létesít Miskolcon a Vodafone - jelentették be az érintettek.

Egyre fogynak a hazai mobilozók

Szeptemberben tovább folytatódott a magyar mobilpiac kisebb megszakításokkal január óta tartó csökkenése.

Hétezer forintért adja a Samsung mobilt a Postafon

Ötezer mobil-előfizetést kíván értékesíteni az év végéig a Magyar Posta abból a konstrukcióból, amelynek értékesítését tegnap kezdték meg, Postafon néven.

A zenék negyede digitálisan kelt el tavaly

Tizenkét százalékkal nőtt tavaly a legális és fizetős digitális zeneletöltések aránya, és a teljes zenepiac több mint negyedét immár a digitális letöltések adják - derül ki a Nemzetközi Zeneipari Szövetség adataiból.

Itt az első 4G-s mobiltelefon

A hírek szerint egy hét múlva mutatják be a szakmának az első LTE-kompatibilis mobiltelefont. A HÉT HÍRE

 

Mobilszolgáltatást indított a posta és a Vodafone

Mobilszolgáltatást indított Postafon néven a Magyar Posta és a Vodafone Magyarország. Péntektől 721 postán lehet megvásárolni a készüléket és a kártyát, a Fókusz tarifacsomag percdíja bruttó 35 forint minden irányba.

A partnerség Magyarországon egyedülálló, de Európa számos országában, például Portugáliában, Olaszországban már van példa ilyen együttműködésre. A mobil távközlési piacon való megjelenéssel a Magyar Posta több száz olyan magyar településre viszi el a mobiltelefon vásárlás lehetőségét és a mobilügyintézést, ahol az korábban nem volt elérhető.

Szűts Ildikó, a Magyar Posta vezérigazgatója pénteken Budapesten sajtótájékoztatón elmondta, a hagyományos postai szolgáltatások, ezen belül például levéltovábbítás iránt folyamatosan csökken az igény, s ezért új üzleti modelleket keresnek. Így jött létre a két cég közötti együttműködés is, amelyhez a hálózatot a Vodafone adja.

Hozzátette, a Vodafone kereste meg a postát az ajánlattal. A posta az idén 5 ezer készülék eladásával számol, míg jövőre 70 ezer új ügyfelet remél.

Beck György, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója kérdésre válaszolva elmondta, a szolgáltatást nem tartja konkurenciának, mivel az előfizetői Vodafone hálózatot használnak.

A felek, üzleti titokra hivatkozva a megállapodás részletiről nem beszéltek, így arról sem hogy bevételek miképpen oszlanak meg közöttük.
A Postafonon belül alapszolgáltatásként minden olyan szolgáltatás elérhető, amelyre a mindennapokban szükség lehet, így például az sms vagy a hangposta.

Amennyiben az ügyfél igényli, egy díjmentes sms elküldésével könnyedén bekapcsolhatja magának a kiválasztott kiegészítő szolgáltatásokat, például a nemzetközi hívások lehetőségét, a roamingot, vagy az emelt díjas szolgáltatásokat és az internetet.

A tarifacsomag minden irányba, minden időszakban 35 forintos perc- és sms-díjával a posta azokat az ügyfeleket szólítja meg, akik kontrolálni szeretnék mobil-költségeiket.

Postafon Fókusz csomag készülékkel együtt 6.990 forint, amiből 350 forint lebeszélhető. Készülék nélkül a SIM kártyáért 1.550 forintot kérnek el a postákon, amelyből 350 forint szintén lebeszélhető.

A szolgáltatás elindítása kapcsán a Pataki Dániel, a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) elnöke az MTI-vel közölte, a lépés tovább erősítheti a versenyt a magyar mobilpiacon. A Vodafone és a Magyar Posta megállapodása azt jelzi, van igény és lehetőség saját hálózat nélküli szolgáltató megjelenésére, a már piacon lévő és az oda belépni szándékozó szolgáltatók közötti megállapodására.

Hozzátette: a hatóság abban bízik, hogy az új szereplő megjelenése tovább erősíti a piaci versenyt, ami mindenki számára előnyös, hiszen tovább csökkenhetnek az árak, miközben nő a választék. 

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.