Líra és Epika a Bábszínházban

"Mert az életben a legnagyobb érték a pontos igazság!" - vallja Eposz király és Prozetta királyné. Poézis király szerint viszont: "Mit nekünk tények meg más gyanús izék! Az igaz, ami szép." A viszályban megfáradt királyok végül Líra és Epika házasságával békét kötnek. Videó

1914: a szarajevói merénylet

A XX. századot kronológiai sorrendben bemutató dokumentumfilm-sorozatban 1914-ben járunk. A szerbek nemzeti ünnepén sok ezer ember összesereglik Szarajevóban. Köztük van Gavrilo Prinzip is. Videó

Nézőpont Váltás Filmszemle

.

Szarajevó - 1914

.

Monroe a szexszimbólum

Egy szegény, csinos lány, aki 16 évesen még Norma Jane-ként és férjhez megy egy matrózhoz. Egy fénykép hozza meg a hírnevet, és immár Marylin, mint pin-up model, milliók szexszimbóluma.

 

Mit ér az én életem?

„Négy család. Kilenc ember. Tizennégy sors. Az életünkről van szó." - szól a K.V Társulat Fellebbezés című darabjának felhívása, melyet az előző évad végén mutattak be. Az előadás ismét látható szeptember 20-án, a MU Színházban.

Így született ez a darab: Száger Zsuzsanna és Urbanovits Krisztina nagyon megverték Juhász Kristófot, aztán jóízűen megették Kaszás Ágnes édesapjának maradék vaddisznópörköltjét. Szalay Marianna megtanult latinul. Kaszás Ágnes nem utazott Helsinkibe. Varga Balázs nem is akart. Felhőfi-Kiss László feldúsította az ültető közeget. Tamási Zoltán szexuális szokásai megkérdőjeleződtek. Bartsch Katáéi nem. Bajomi Nagy György döntött: nem focizik május 30.-án.

Amit látunk a MU színpadán, abban nincs semmi formabontó, az egész pusztán „átültetés” – az életből a drámába, az amerikai, társadalmilag nagyon is megalapozott sorozatvilágból egyenesen a hazai színpadra. Szórakozás és személyiségtréning – se több, se kevesebb.” - írja kritikájában Sisso.

A vicces helyzetekből megélt sorsok rajzolódnak ki, s a kacagtató párbeszédek egy-egy fordulatánál felkapja az ember a fejét, mert egy hangulat, egy érzés, vagy vélemény pontosan telibe talál. Tényleg: miért a gengszter Merdzsót vásárolja a plébános úr? „ - fogalmaz Sz. Deme László a Fellebbezésről.

 

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.