Idén már kelendőbbek lesznek a cégek

Fellendülést várnak erre az évre a szakemberek a vállalatfelvásárlások és fúziók nemzetközi piacán - olvasható az M&A International negyedik negyedéves középpiaci beszámolójában.

Vitték a magyarországi cégeket

2008 első negyedévénél ugyan gyengébb, de 2009 hasonló időszakához képest jelentősen jobb negyedévet zárt a magyarországi cégértékesítési (M&A) piac összérték tekintetében.

Céget vesz a Synergon leány

A Synergon Informatikai Nyrt.

Visszaesőben a honi cégfelvásárlási és -összeolvadási piac

Unió-szerte Magyarországon esett vissza leginkább a vállalati összeolvadások és felvásárlások szintje – állapítja meg a Niveus Consulting Group.

Garázscégből milliárdos magyar sikersztori

Igazi nagyhal vásárolta fel a banki informatikában utazó magyar IND Groupot.

 

Milliárdokat fizet a Misys a magyar garázscégből lett vállalatért

Az IND Group kicsi miskolci cégből néhány év alatt lett nagyvállalat. A Misys vette meg, a vételár elérheti a 20 milliárd forintot is.

A high-tech óriás Misys megvásárolja a magyar IND Groupot - írja a Portfolio.hu. A teljes vételár ismeretlen, de könnyen lehet, hogy akár 20 milliárdot is fizet a globális pénzügyi óriás a magyar cégért. A cég innentől a Misys Digital Channels divíziójaként fog működni, ám továbbra is magyar vezetőkkel és kutatói háttérrel. A részleg vezetője a cég eddigi vezetője, Vinnai Balázs lesz.

Az IND Group kis garázscégként indult még 1997-ben, betéti társaságként alapították meg, mindössze 15 ezer forintos jegyzett tőkével. A kis vállalkozás kezdetben weblapok tervezésével-fejlesztésével foglalkozott. Később banki szoftverekkel kezdett foglalkozni.  

2003-ban aztán az IND felvásárolta az egyik banki szoftverek fejlesztésével foglalkozó céget. Az új irányvonal immáron a saját szoftverek fejlesztése lett. Az IND mára 250 alkalmazottat foglalkoztat, világszerte 8 irodával rendelkezik.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.