Hírmátrix, RSS: Személyre szabható hírfolyam

Publikus RSS és Hírmátrix-dobozunkat szabadon használhatják weboldalukon és blogjukban.

Tinik titkos élete az interneten

Az egész világon egyre több szülő aggódik amiatt, hogy gyermekeik mivel töltik az idejüket az interneten.

Nem adják fel az információcserét a fiatalok

Egy technológia szakértőkkel készített kutatás szerint a napjainkban a közösségi online felületeken aktív fiatalok életük végéig az internetes információcsere hívei maradnak.

Elfajulhat a Facebook-függőség

A közösségi oldalak folyamatos használata növelheti a stresszt, gyengíti a személyes kapcsolatokat és a súlyos függőknél alváshiányt is okozhat - számolt be tapasztalatairól annak az amerikai egyetemnek az igazgatója, ahol egy hétre mindenkit eltiltottak a közösségi oldalak használatától.

Fontos a világban a vallás

Egy nemrég közzétett felmérése szerint a modern világban is fontos szerepet tölt be az emberek életében a vallás.

 

Magányosabbak a Facebook függők?

Egy friss felmérés szerint az úgynevezett Y generáció, vagyis az ezredfordulós generáció tagjai azok, akik a legtöbbet használják a különböző közösségi oldalakat, és egyben ők is panaszkodnak a leginkább arra, hogy magányosnak érzik magukat.

A Relationships Australia vizsgálata szerint az Y generáció, azaz a számítástechnika és az internet világában felnőtt nemzedékek tagjai érzik magukat a leginkább magányosnak. Az ausztrál felmérés kimutatja: a 25-34 évesek 30 százaléka panaszkodik leginkább a magányra, míg a 25 év alatti fiatal felnőtteknél ez az arány 19 százalék.

A kutatás szerint ez a két korcsoport az, amelyre a legjellemzőbb a közösségi oldalak - elsősorban a Facebook - használata. Jellemző rájuk, hogy online tartják a kapcsolatot barátaikkal, ismerőseikkel, valamint az is gyakori, hogy az interneten próbálnak párt találni maguknak.

A kutatást kommentáló melbourne-i egyetem szakértője szerint az érintett korcsoport tagjai körében azért olyan jellemző a magányosság érzése, mert nem tudják, hogyan legyenek egyedül. Damon Young úgy véli, az Y generáció tagjai olyan erősen kötődnek online kapcsolataikhoz, hogy ezek hiányát, illetve intenzitásának csökkenését sokkal jobban megérzik, és kevésbé tudják, hogyan kezeljék egyedüllétüket. Young feltételezi, hogy az idősebbek könnyebben elfoglalják magukat akkor is, ha épp nincs társaságuk - írja az ELTE TÁTK hírlevele.

A Facebookra kitett közös fotójukkal pózolnak amerikai diákok Washingtonban
Stephanie Endicott and Marcus Smallegan, first-year students at George Washington University, display a photograph of themselves on their Facebook website, in Washington November 25, 2007. For the Facebook generation, love now comes with a drop-down menu. To match feature FACEBOOK-RELATIONSHIPS/ REUTERS/Jonathan Ernst (UNITED STATES)
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.