A pécsi mélygarázsban porosodó német Jaguár rejtélye

Három éve az egyik pécsi belvárosi hotel parkolójában porosodik egy Jaguár. Az autó tulajdonosa még 2008-ban jelentkezett ki a szállodából, azóta nem tudnak róla. A parkolási díj azóta több lett, mint az autó értéke.

Többmilliárdos hitelt vesz fel Pécs

Az európai uniós közbeszerzési értesítő szerint öt éves futamidővel 2,76 milliárd forint hitelt vesz fel Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata a működés finanszírozására.

Üzleti vita Molotov-koktéllal

Két Molotov-koktélt dobtak Bayer József építési vállalkozó pécsi családi házának kapuja mögé.

Egyelőre a Zsolnay új gazdája sem fizet

A Zsolnay új kisebbségi tulajdonosa, a Közgép sem fizette ki határidőre a pécsi önkormányzatnak járó teljes összeget.

Eldőlt: lebontják a pécsi toronyházat

Az 1989-ben életveszélyessé vált, s azóta üresen álló, 25 emeletes, pécsi toronyház lebontásáról döntött csütörtökön a baranyai megyeszékhely közgyűlése.

 

Lebontanák a magasházat Pécsen

Lebontatná a több mint két évtizede üresen álló pécsi "magasházat", és két éven belül közigazgatási szolgáltató központot építtetne a helyére a város önkormányzata.

A baranyai megyeszékhely közgyűlésének csütörtöki döntése értelmében a város külső vállalkozókkal szerződik, melyek az épületet és a telket megvásárolnák. A "magasházat" lebontanák, a helyére egy nagyobb irodaépületet és szolgáltatóházat emelnének.

Az irodaépületben a befektetőnek fizetett bérleti díj fejében a városi önkormányzat és a baranyai kormányhivatal egyes szervezeti egységeinek az irodái kapnának helyet. Az irodaépület harminc év múlva az önkormányzat tulajdonába kerülne.

Az 1989-ben kiürített és Közép-Európa legmagasabb lakatlan épületeként a Guinness-rekordok könyvébe is bekerült "magasházat" a város többször is értékesítette, de azt nem sikerült hasznosítani.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.