Ha van feladat, nem vész el a világ

Már vidéken is segítséget kaphatnak a munkaerőpiacra való visszatéréshez azok, akik felnőttként veszítik el a látásukat.

A börzéken is szűkös a felhozatal

Kevesebb stand, kevesebb állás, a korábbinál több érdeklődő - az eddig lezajlott állásbörzék általános tapasztalata egyáltalán nem meglepő.

Cégek és alkalmazottak a munkajog útvesztőjében

Nem érdemes elrohanni a felmondólevelet lobogtató főnök elől, és tévhit, hogy akit elbocsátottak, bélyeggel a homlokán ülhet be egy állásinterjúra.

Mediawave, valódi népünnepély

A Mediawave-ben a legjobb, amikor esténként a szervezők, a művészek és a törzsvendégek összegyűlnek valamelyik helyszínen, és néhány pohár mellett egymásnak eresztik az előadókat. Videó

'Tavasz, Szarvas, ősz, tél'

A címben szereplő négy szó a szlogenje a szarvasi nemzetközi nyári tábornak, ahová immár 19 éve járnak nyaralni iskoláskorú zsidó fiatalok Magyarországról és a világ legkülönbözőbb tájairól. Videó

 

Fesztiválok az egyetemeken

Fesztiváli hangulatban égnek az egyetemisták a vizsgaidőszak előtt. Nemcsak azért, mert a nagy nyári fesztiválokra mostanáig lehetett kedvezményes hetijegyeket váltani, ezért sokan már beszerezték őket, hanem mert számos egyetemen mostanában rendezik meg az egyetemi napokat. Így a hallgatók már részt vehettek többek között a CEN-en (Corvinus Egyetemi Napok), a VEN-en (Veszprém) és a PEN-en (Pécs), a héten pedig várja őket a MEN (Miskolc) és a LEN (Lágymányosi Eötvös-napok, ELTE). Ezenfelül a főiskolák is megszervezik saját napjaikat.

Ezek a rendezvények a nagy fesztiválok kistestvérei. Többnyire három-hat naposak, minden délután kulturális programok, stand up comedy, sörsátrak, este koncertek várják a karszalagot váltókat. Az egyetemi napok különlegessége, hogy a fesztivál rendszerint összekapcsolódik egy csapatversennyel, aki benevez, egész nap fitogtathatja kreativitását különböző feladatokon keresztül. Ehhez egyes egyetemek katalógusmentességet nyújtanak hallgatóik számára. (Ez azt jelenti, hogy a szemináriumokról is igazoltan hiányozhatnak a diákok - A szerk.) A rendezvényeken olyanok is részt vehetnek, akik nem az adott egyetem hallgatói, csak nekik valamivel többet kell fizetniük a belépésért.

A fellépők között a legnépszerűbb magyar előadók szerepelnek: Irie Maffia, Paso, Kiscsillag, Kaukázus, Zagar, 30Y, Péterfy Bori és a Love Band, Anima Sound System, Quimby, Heaven Street 7, Hooligans, s a sort még folytathatnánk. Ezekben a hetekben az egyetemi fesztiválok tehát konkurenciát jelentenek a népszerű szórakozóhelyeknek, hiszen azok nem tudnak többet nyújtani a hallgatók számára, akik házhoz szervezik a legnagyobb neveket.

Tegnap a fesztivál keretében megrendezték a Duna-parti Egyetemek Regattáját. A Szabadság híd és a Lágymányosi híd közötti szakaszon versenyez az alapító Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem hajóján kívül a Szegedi Egyetemé, a Semmelweis Egyetemé és a Szent István Egyetemé is. Tervezték, hogy külföldi csapatok is részt vesznek, de csak a csehországi Zlin egyetemének nyolcasa érkezett meg a nagy összecsapásra.

A diákok erre buknak, szinte minden fesztiválon fellép - itt a Corvinusén - az Irie Maffia
A diákok erre buknak, szinte minden fesztiválon fellép - itt a Corvinusén - az Irie Maffia
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.