Komáromnál apad, Esztergomnál tetőzik a Duna

Komáromnál már apad a Duna.

Komáromnál is megdőlt a rekord

Pénteken délelőtt Komáromnál is rekordot döntött a Duna vízállása.

Bajánál tetőzik a Duna

Bajánál 990 centiméteres átlagos vízmagassággal szerda reggel óta tetőzik a Duna – mondta Zsigó Róbert (Fidesz), Baja polgármestere a homokzsákokkal körbevett Petőfi-szigeten tartott sajtótájékoztatón.

Mohácsig mindenhol rekordot döntött a Duna vízszintje

A legnagyobb vízállások - Mohács kivételével, ahol csütörtökön várható a tetőzés - mindenhol meghaladták a korábban valaha mért legmagasabb szinteket - írta az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT) legfrissebb, szerda déli összesítésében.

Beszakadt út nehezíti a védekezést Dunaszekcsőn

Nehezíti a dunai árvíz elleni védekezést a baranyai Dunaszekcsőn, hogy szerdán átázott és beszakadt az úttest a Széchenyi utca egy szakaszán - olvasható a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság a honlapján.

 

Komáromnál várhatóan megszűnik a rendkívüli készültség

Komáromnál a Duna folyamatosan apad, fél nap alatt csaknem fél métert csökkent a vízszint. Várhatóan szerdán megszüntetik a korábban kihirdetett rendkívüli készültséget a városban - tájékoztatta a polgármester az MTI-t.

Molnár Attila (Fidesz-KDNP) közölte: szerda estére már csak elsőfokú lesz a készültségi szint. 

A Duna Komáromnál szombat este 845 centiméteren tetőzött, a szerda reggel hat órai vízállás ennél két méterrel alacsonyabb, 643 centiméter. 

Komárom szőnyi városrészének védelmére 4640 méter hosszan három zsák széles és öt-hat zsák magas fóliázatlan gátat építettek. A több százezer homokzsákot kézzel töltötték meg, vasúti kocsikon vitték a helyszínre, és a vízügyi szakemberek irányításával csaknem kétszáz katona rakta le. A gát állta a vizet, káros árvízi jelenségek sehol nem fordultak elő - ismertette a polgármester.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.