Kettős gyilkosság egy csepeli iskolában

Fejbe lőtte áldozatait az a símaszkos férfi, aki szerda este rontott be egy csepeli alapítványi iskolába.

Előzetes letartóztatásba került a csepeli biztonsági őr

Megtagadta a vallomástételt a csepeli kettős gyilkosság egyik gyanúsítottja, aki a feltételezések szerint saját magát is meglőtte, hogy elterelje a gyanút.

Újra elitélték a rendőrgyilkos Engel Zoltánt

Nyolc év fegyházbüntetéssel sújtotta a Fővárosi Ítélőtábla a rendőrgyilkosság miatt 2005-ben életfogytiglanra ítélt Engel Zoltánt. Most erőszakos bűncselekmények miatt állt a bíróság előtt.

Vádat emeltek a csepeli kettős gyilkosság ügyében

Vádat emeltek a csepeli kettős gyilkosság ügyében: mindkét gyanúsított ellen előre kitervelt, aljas indokból elkövetett emberöléses a vád.

Aljas célból előre kitervelt kettős gyilkosság

Előre kitervelten, aljas célból, több emberen elkövetett emberöléssel vádolja a Fővárosi Főügyészség a 2009. január 7-én a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában elkövetett kettős gyilkosság két gyanúsítottját.

 

Kocsmában tervelték ki a csepeli kettős gyilkosságot

Elkészült a csepeli kettős gyilkosság vádirata. A Blikk birtokába került irat szerint K. Tamás nem hirtelen felindulásból végezte ki Takács Józsefet, a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola igazgatóját és Papp László tanárt, hanem előre kitervelt szándékkal.

A vádirat szerint K. Tamás és Deme Gábor a törzshelyüknek számító csepeli kocsmában beszélték meg, hogy végeznek Takács Józseffel, és megszerzik a tatáskáját, amiben rájuk terhelő bizonyítékokat tartott - írja a Blikk.

2009. január 7-én K. Tamás úgy indult az általuk kért találkozóra, hogy magához vette a megtöltött, 9 mm-es kaliberű pisztolyát, s 40 darab lőszert is zsebre vágott. Deme Gábor és K. Tamás az iskola előtti parkolóban még váltott néhány szót egymással, majd bementek. A találkozót, így a gyilkosságokat az egyik áldozat, Papp László zsebében lévő diktafon felvette. K. Tamás, miután látta, hogy szép szóval nem megy semmire, az asztalnál ülő Takácsot szemközt lőtte; az igazgató a földre zuhant, és kiszenvedett. Papp László egy percen át könyörgött az életéért, ám K. nem kegyelmezett. K. utasította, hogy vegye ki az elhunyt Takács zsebéből a szerverszoba kulcsát, majd fejbe lőtte. A földön fekvő tanár még 11 percig vívta haláltusáját, míg aztán a gondnok meg nem adta neki a kegyelemlövést.

A rendőrök szerint mindvégig az irodában volt Deme Gábor is, ezt azonban a hangfelvétel nem igazolja. A helyszínelők találtak ugyan egy véres lábnyomot, ami a feltételezéseik szerint Deméé volt, ám ezt a cipőt nem sikerült megtalálniuk. Deme távozott a helyszínről, K. pedig saját kezét meglőve egy csuklyás támadóra próbálta terelni a gyanút. Deme Gábor védője a Blikknek nyilatkozva teljességgel megalapozatlannak tartja a vádiratot. Mint mondja, hiányoznak a törvényes vád feltételei.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.