Villantott a miniszter, retusált a lap

15 ezer eurós gyűrűt tüntetett el a Le Figaro. Az ékszer ott csillogott Rachida Dati igazságügy-miniszter kezén, míg a retusáló el nem tüntette.

Nem mehet Moszkvába a grúz dal

Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége hivatalosan közölte a grúz köztévével, hogy „We Don't Wanna Put In" című versenydaluk ellenkezik az Eurovíziós Dalverseny szabályaival: a produkcióval nem szerepelhetnek.

Minden, amit tudni akar az offshore-ról

Lassan az egyik legdurvább szitokszóvá válik a magyar politikában és közbeszédben az offshore, miközben a kifejezéssel dobálózók jó részének tán fogalma sincs, miről beszél.

Meghallgatás után döntés az újpesti botrányról

Csütörtökön dönt az MLSZ fegyelmi bizottsága a május 29-i Újpest-Fehérvár mérkőzés után történt rendbontással szankcióiról.

Herényi Károly zsarolni próbált?

A Heti Válasz szerint az UD Zrt.

 

Hová tűnt 800 millió forint az MNB elnökének vagyonnyilatkozatából?

Túladott magyarországi cégén Simor András jegybankelnök, ciprusi vállalkozása pedig egy vagyonkezelő nevén szerepel, a titokzatos limassoli Trevisol Management Ltd. lehet a kulcsa annak is, hová tűnt több mint 800 millió forint a bankár vagyonnyilatkozatából - írja a HVG csütörtöki számát beharangozó cikkében a lap online kiadása.

A HVG írása szerint a Trevisol 1999-ben "igazi" offshore cégként jött létre, kihasználva az akkori 4,25 százalakos adókulcsot. Ciprus csatlakozása után az offshore cégek - köztük a Trevisol is - új besorolást kaptak, "international business company" formában működhetnek tovább.

Felidézik, hogy a Fidesz indirekt módon feljelentéssel fenyegette meg Simor András jegybankelnököt, amikor Szíjjártó Péter, a párt kabinetirodájának vezetője kijelentette, nem pártja, hanem az illetékes hatóságok feladata eldönteni, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke követett-e el törvénysértést Cipruson bejegyzett cége működtetésével. Mindezt azok után, hogy Orbán Viktor pártelnök a múlt héten kifakadt, torkig van vele, hogy Magyarországon a jegybankelnök, a miniszterelnök és a pénzügyminiszter offshore cégekbe menti a vagyonát az adózás elől.

Az MNB elnöke levélben válaszolt Orbánnak, s e szerint a tulajdonában lévő Trevisol Management Ltd. az EU egyik tagállamában bejegyzett, a helyi jogszabályok szerint adózó vállalkozás.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.