Az állami szociálpolitika is felelős a válságért

A gazdasági válságot okozó ingatlanpiaci buborék kialakulásáért az államot is komoly felelősség terheli, hiszen arra sarkallta a pénzintézeteket, hogy az alacsonyabb jövedelmű kérelmezőknek is nyújtson hiteleket - írja a The Wall Street Journal hasábjain Phil Gramm, az UBS befektetési bank alelnöke.

"Aggódom Európáért"

„A gazdasági világválság elől senki sem menekülhet. Európa azonban sokkal rosszabb helyzetben van, mint az Egyesült Államok" - írja Paul Krugman, a The New York Times kolumnistája. A Nobel-díjas közgazdász szerint a válság különösen súlyos lehet Európában, hacsak a kontinens államai nem fűzik a mostaninál jóval szorosabbra az együttműködést.

Fájni fog! Sőt...

A mind jobban begyűrűző válság már most szedi az áldozatait.

Adóparadicsony vagy szociális pokol?

A G20 országcsoportjának londoni csúcsértekezlete büszkén jelentette be: felszámolta az adóparadicsomokat, ahol a pénzvagyonok menedéket találtak a banktitok védelmében. A Marianne című francia lap ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy az úgynevezett „szociális paradicsomok" - valójában „szociális poklok"- tekintetében semmi sem történt.

Cégek és alkalmazottak a munkajog útvesztőjében

Nem érdemes elrohanni a felmondólevelet lobogtató főnök elől, és tévhit, hogy akit elbocsátottak, bélyeggel a homlokán ülhet be egy állásinterjúra.

 

Hormonokkal a válság okozta depresszió ellen

Január elején öngyilkos lett Adolf Merckle német milliárdos, de az ő esete csak egy tragikus végkifejlete a hitelválság egyénre gyakorolt hatásának. A cégvezetők, befektetők, értékesítők zöme ezekben a hónapokban nagyon nyugtalan a gazdasági helyzet miatt.

Ismert tény, hogy a stressz és a reménytelenség érzése a kiégési szindrómához (burnout) vezethet. A meggondolatlan cselekedetek, a kiegyensúlyozott életmód drámai gyorsaságú romlása, a tespedtség csak néhány az idült stressz számos következménye közül.

- Válságos időszakokban a stressz és az alvászavar együtt a hormonháztartás felborulásához vezethet. Ez az állapot bioidentikus hormonokat alkalmazó terápiával kezelhető - mondja DDr. Karl-Georg Heinrich, a kozmetikai sebészet és fiatalságmegőrzés szakértője, akinek klinikája bécsi székhellyel működik. DDr. Heinrich klinikája az első olyan egészségügyi intézet Európában, amelyben bioidentikus hormonokat alkalmazó terápiával kezelik a pénzügyi válság áldozatait.

A hormonális regeneráció azt jelenti, hogy a páciens fizikailag megújul. Kimerültségének jelei gyorsan elmúlnak, életminősége lényegesen javul. Megsokszorozott erejének köszönhetően sokkal könnyebben viseli el a hitelválságot, de jobb a teljesítőképessége a sportban és a szexuális életben is.

A terápia megkezdése előtt a páciens hormonháztartásának állapotát laboratóriumi és orvosi vizsgálatoknak vetik alá, és áttekintik kórelőzményeit, hogy felmérjék, milyen mértékben csökkent szervezetének hormontermelése. A kezelést ezután hozzáigazítják az illető egyéni igényeihez.

A bioidentikus hormonokkal történő kezelés célja, hogy helyreálljon a szervezet normális hormontermelő képessége. A bioidentikus hormonok nem testidegenek, ugyanolyan a vegyi szerkezetük, mint a természetes emberi hormonoké. A hormonális regeneráció egy 3-6 hónapig tartó terápia.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.