KDNP-s kiegészítés: első látásra értelmetlen, másodikra sunyi

A kereszténydemokraták nem pusztán a poroszos iskola feltámasztására készülnek, hanem a saját ideológiai képükre akarják formálni minden egyes majdani szavazópolgár oktatását.

Orbán Viktor "szénné égette" Hoffmann Rózsát

A kormányülésen Orbán Viktor "szénné égette" Hoffmann Rózsa kereszténydemokrata oktatási államtitkárt.

Reménytelen vállalkozás: Hoffmann fúrni kezdte Pokornit

Hoffmann etikai eljárás kezdeményezésével próbál visszaütni Pokorninak.

Pokorni: a becsületemről még nem vitáztam, de állok elébe

Pokorni Zoltán sem oktatási államtitkár, sem miniszter nem kíván lenni, az oktatási bizottság elnökeként él azzal a lehetőséggel, hogy megfogalmazza álláspontját - közölte a Fidesz alelnöke.

Titokban visszaadták Hoffmann Rózsa tervezetét?

Szerdai hír, hogy a kormány elfogadta Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár köznevelési törvénytervezetét, amit korábban egyszer már visszadobott átdolgozásra a kabinet. Ugyanakkor az MTI híradásából kiderült, hogy hiába követelik az érdekvédelmi szervezetek, sőt Pokorni Zoltán is a koncepció bemutatását, a kormány által állítólag elfogadott koncepciót mégiscsak a jövő héten hozzák nyilvánosságra.

 

Hoffmann-Pokorni vita a köznevelési törvényről - Videó

"Az a gyerek, aki kerüli az iskolát, az vállaljon munkát, mert mi munkára szeretnénk építeni ezt az országot" - mondta Hoffmann Rózsa, a Fidesz Oktatási Műhelyének konferenciáján.

Bár a kormány már elfogadta a köznevelési törvényről szóló tervezetet, továbbra is dúl a konfliktus Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár és Pokorni Zoltán, a Fidesz szakpolitikusa között. Pokorni a tervezet több fontos elemével sem ért egyet. A parlament oktatási bizottságának elnöki posztját is betöltő Pokorni azt mondta, hogy három ponton szeretne változtatást a köznevelési törvényben. Közölte, nem ért egyet az iskolák állami átvételével, az egész napos iskola koncepcióban szereplő változatával és a pedagógusi életpályamodellel. A vitában érintett pedagógusok véleménye is megoszlik a kérdésekben.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.