Nem és nem: nem csatlakozom!

Nehéz volna egyszerre értelmesnek és tisztességesnek minősíteni tehát azt a szöveget, amely egymás mellé tesz valóban létező szörnyűségeket és a létező (szélsőjobboldali) szörnyek által handabandázott valótlanságokat!

Zsidóüldözés a Deákon

Ordít, egyre ordít. Most már értem, németül kiabálja: "- Te zsidó vagy! Te egy zsidó disznó vagy! Állj meg!". A kalapos ember nyugodt hangon kiabál vissza már a mozgólépcső közeléből: "- Gyere! Gyere!". A kopasz nekiiramodik, pár ugrással odaér a lépcső aljához.

Zsidómentes autó IAX-441-es rendszámmal

Ja és még valami. Elképzelem, hogy felkerül a netre ez a Sharan, csak nem ez a zsidózós vaker van a hátsó ablakában, hanem mondjuk az, hogy "nácimentes autó" - a rendszám jól olvasható, a típus is, stb. Másnap a náciportálon már ott virít a tulajdonos arcképe, neve, címe, telefonszáma, iwiw- és Facebook-elérhetősége, valamennyi, a közösségi oldalakon - és nem csak ott - elérhető infóval, valami szaftos szöveggel arról, hogy így "Tüntet a szappannakvaló, ahelyett, hogy elhúzna Izraelbe".

Rekordot döntött az antiszemita bűncselekmények száma Európában

A 2009-es gázai háború óta jelentősen nőtt a világban a zsidók ellen elkövetett antiszemita bűncselekmények száma - ismerteti a Haaretz a Tel Aviv-i Egyetem felmérését.

Antiszemitizmus

Itt áldozatok és bűnösök leszármazottai élnek, egy kibeszéletlen bűn tetteseinek és áldozatainak leszármazottjai. A "zsidókérdés" csak olyan országokban tudott nyugvópontra jutni, ahol ezt a bűnt, a II. Világháború alatt és előtt elkövetett rémtetteket kibeszélték.

 

Zsidók tízezreinek haláláért felelős az egykori román vezető

A Work in Progress című, e héten megnyíló amsterdami filmfesztiválon fogják bemutatni Florin Iepan román rendező alkotását, az Odessá-t, mely a román csapatok által a második világháborúban elkövetett tömegmészárlások hátterét dolgozza fel, dokumentarista módszerekkel. Iepan a filmről a prágai székhelyű európai Dokumentumfilm Intézet lapjának nyilatkozott.

A rendező elmondta: az ötletet az állami román televízió adta, mely felkérte arra, hogy csináljon egy dicsőítő portrétfilmet Ion Antonescu marsallról, aki a második világháború idején Románia vezetője volt. Akkor a rendezőben is még az a kép élt a marsallról, hogy az az ország történelmének egyik legnagyobb alakja volt. Ekkor még Iepan is abban az illúzióban élt, hogy a románok tömegesen mentettek volna zsidókat a Holokauszt idején. Csak később, a dokumentumok hatására kényszerült belátni: Antonescu fasizálta az országot és zsidók tízezreit gyilkolták meg az ő parancsára.

A második világháború idején, jogilag az állam feje Mihály király volt, akit a rendező szintén meg akart szólaltatni, de a Svájcban élő egykori uralkodó nem volt hajlandó a kamerák elé állni.

Forrás:globusz.net

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.