Mintegy 90 millióan beszélik a pandzsábi nyelvet!

India Pandzsáb államának parlamentje arról határozott, hogy második hivatalos nyelvi státuszt kér a pandzsábi nyelvnek minden olyan indiai államban, ahol jelentős szikh kisebbség él.

Óriási piacot jelent India a webes befektetőknek

Indiában azt remélik, hamarosan az ország számos kisebb nyelvén is lehet majd netezni.

Felemelkedőben lévő nagyhatalom?

Kétféle indiai van – állapítja meg a Delhiben megjelenő angol nyelvű lap kommentárja –: az egyik, aki az ország 63 éves történetét egybefüggő diadalmenetnek látja, s akinek szeme előtt egy felemelkedő nagyhatalom sikersorozata lebeg.

Az angol kifejezések hindi megfelelője...

Évente több ezer angol, jórészt tudományos és technológiai kifejezésekre kell hindi megfelelőt találnia egy bizottságnak Indiában.

Templomot szentelnek az angol nyelvnek

Egy indiai aktivista ötlete nyomán templomot szentelnek az angol nyelvnek.

 

Fehérítik a bőrüket az indiai férfiak

Egyre több indiai férfi akar világosabb bőrűnek látszani - a statisztikák szerint a szubkontinensen egy év alatt 25 százalékkal nőtt a férfiaknak kínált fehérítő krémek forgalma.

Míg korábban csak a nők kenték magukra a fehérítő kencéket, most már a férfiak - köztük a fiatalok - is hódolnak az új divatnak, kisebb vagyont költve a speciális krémekre és bőrápolókra.

Egy piaci felmérés szerint a férfiaknak kínált fehérítő kozmetikumok iránti kereslet egy év alatt 25 százalékkal emelkedett, ami háromszorosa a nőknél tapasztalt növekedésnek. A kozmetikai ipar vezető márkái a legnagyobb bollywoodi hírességekkel reklámozzák magukat és fehérítő termékeiket, ezzel különösen a fiatalokat sikerül megfogniuk.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.