Fanatikus Avatar-rajongó na'vi barátnőt keres

A brit Richard Littauert annyira lenyűgözte a három méter magas, kék lények világa, hogy elhatározta: csak olyan barátnőt szeretne, aki szintén beszél na'viul, mi több, szándékozik vele együtt saját törzset alapítani – számol be a littleabout.com.

„Amint megláttam az Avatar ajánlóját, már tudtam, hogy ez a film az egész életemre hatással lesz" - meséli az edinburghi fiatalember, aki saját bevallása szerint több száz fontot költött már mozizásra. „Azt hiszem, legalább 17-szer láttam a filmet, de fizettem másoknak is, hogy nézzék meg, mert terjeszteni akartam az igét".

Littauer nyelvészetet tanul, így nem meglepő, hogy a film egyedi, saját kitalált nyelve ekkora hatással volt rá. Már egy saját szótárat is összeállított, hogy segítsen azoknak, akik hozzá hasonlóan szeretnék elsajátítani a na'vit - írja a nyest.hu. „Lenyűgözőnek találtam, hogy nem csak úgy felhasználtak valamilyen már létező emberi nyelvet. A Csillagok Háborúja alkotói például teljesen lusták voltak: ilyeneket mondattak a főszereplőkkel, hogy 'kérek egy hamburgert' mondjuk tibetiül, aminek persze semmi köze nem volt az aktuális jelenthez" - magyarázza az elhivatott nyelvészpalánta.

A fiatalember célja, hogy hasonlóan rajongó alkatú társaival együtt megalapítsa a földi „Avatart" - egy törzset a filmbeli mintára. „Ismerek olyan embereket, akiknek szintén lenne kedvük egy igazi törzsi életet élni mondjuk valahol az Amazonas vidékén. Kint töltenénk az éjszakát a szabad ég alatt, és énekelnénk" - ábrándozik a nyelvészhallgató. Ehhez már csak egyvalami kéne: egy barátnő, aki szintén beszél na'viul. A tökéletes persze egy három méter magas kék lény lenne, csakhogy ilyet meglehetősen nehéz találni. Littauer viszont nem adja fel: „talán egy nap találkozom egy lánnyal, aki beszél na'viul, és a közelben lakik. Az lesz aztán az esküvő!"

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.